Locuri munca

Lista articolelor despre locuri munca pe AflaCum.ro

Articole despre locuri munca

Citeste cele mai noi articole despre locuri munca publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre locuri munca, pe AflaCum.ro!

Un studiu realizat de o companie americana de cercetare arata faptul ca profesiile care implica niveluri ridicate de stres au un procent mai mare de angajati care sufera de obezitate.

Iti prezentam, astazi, o lista de job-uri care provoaca ingrasare pe termen mediu sau lung:

1. Agent de turism. Job-ul presupune multa presiune si stres. Agentul e obligat sa multumeasca fiecare client, planificand si organizand ca la carte calatoriile. In plus, in afara de nevoile clientilor, exista intotdeauna obiective de vanzari, deci stres suplimentar. Si poate cel mai important, meseria implica multe ore petrecute pe scaunul de la birou.

Anumite companii trimit oferte de munca persoanelor cu calificari care se potrivesc locurilor de munca pe care le au disponibile.

Acum, daca primesti astfel de oferte ar trebui sa fii fericit pentru ca esti norocosul care a fost ales dintr-o multitudine de oameni care cauta loc de munca, de pe intreg teritoriul tarii. Principala regula pe care trebuie sa o urmezi cand primesti o oferta de loc de munca este sa raspunzi si sa confirmi oferta imediat.

Cu un raspuns rapid, vei putea incheia imediat intelegerea cu compania, daca decizi sa accepti oferta. Pe de alta parte, daca optezi pentru refuz, trebuie totusi un raspuns, cel putin de complezenta.

Relatiile sunt una din cele mai eficiente metode pentru a gasi “reteaua ascunsa a locurilor de munca”.

Numerele joburilor difera in functie de persoana intrebata, dar daca luam in considerare cele mai mici estimari, mai mult de jumatate din toate locurile de munca disponibile nu sunt publicate. Acest lucru inseamna ca majoritatea celor in cautarea unui loc de munca trebuie sa depaseasca cautarile statice, precum anunturi si site-uri de joburi pe internet si sa se angajeze intr-o cautare mai dinamica. E nevoie sa iesi si sa cunosti oamenii care au deja posturile sau te pot directiona in acest sens. La acest lucru se refera in general “crearea unei retele de relatii”. Desi pentru unii acest concept este intimidant, in realitate nu e atat de greu precum pare la prima vedere.

Iata cativa pasi usori pe care ii poti face, impreuna cu cateva lucruri de evitat.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.