Lucruri comune intrebuintare, lucruri comune

Lista articolelor despre lucruri comune intrebuintare si lucruri comune pe AflaCum.ro

Articole despre lucruri comune intrebuintare si lucruri comune

Citeste cele mai noi articole despre lucruri comune intrebuintare si lucruri comune publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre lucruri comune intrebuintare si lucruri comune, pe AflaCum.ro!

Situatiile dificile apar, de obicei, cand ti-e lumea mai draga! In orice caz, vin neanuntate. Cum iesi din impas? Improvizezi. Da! Asta trebuie sa faci atunci cand nu exista solutii clasice. Chiar si cele mai banale lucruri pe care le ai in casa te pot ajuta. Iata cateva exemple din aceasta categorie.

Lucruri comune care te pot scoate din situatii dificile:

Furculita si fermoarul defect. Defectele fermoarelor apar, de cele mai multe ori, in zona glisorului. Mai exact, acesta iese de pe traiectoria clasica si te trezesti cu el in mana. Exista, bineinteles, solutia repararii profesionale, insa daca te grabesti si nu ai optiuni o furculita te va scoate din bucluc:

Exista o profesie numita design industrial. Aceasta a aparut in secolul al XVIII-lea, avand un rol aparent banal , dar, in realitate, important: acela de a oferi aspectul cel mai potrivit lucrurilor pe care le folosim zi de zi. Mai exact, specialistii din acest domeniu iau in considerare functiile unui anumit obiect/dispozitiv si ii dezvolta designul exterior.

Cum construiesc designerii cele mai comune lucruri:

Colanti pentru bebelusi. Exista 2 cusaturi pe zona de spate(fundul) colantilor pentru bebelusi. Cei mai multi oameni cred ca aceste cusaturi sunt create pentru a se distinge partea din fata de cea din spate. In realitate, motivul e altul: bumbacul din care sunt fabricati colantii nu este foarte elastic. In trecut, inainte de inventarea materialelor elastice, toate dresurile aveau in compozitie bumbac. Asadar, cusaturile aveau rol de rezistenta, atat in timpul imbracarii, cat si in timpul purtarii.

Obisnuintele, de orice fel ar fi ele, se creeaza in timp, de-a lungul anilor. Este vorba despre practici acceptate la scara larga, despre care, de multe ori, nu ne intrebam mai nimic. Ne place sa credem ca stim totul, insa nu intotdeauna facem totul cum trebuie, asa cum ne-ar fi mai cel mai bine.

Iata o lista de lucruri comune, cotidiene, pe care multi dintre noi le facem gresit:

Pasesti prima oara cu degetele, apoi cu calcaiele. Acest stil de mers este foarte raspandit, dar daunator, mai ales pentru femeile care poarta tocuri inalte. Practica sanatoasa ar fi cea inversa: sa pasim intai cu calcaiul, apoi sa lasam laba piciorului pe sol. Mergand astfel, vei economisi energie, iar gleznele nu vor mai suferi acelasi nivel de presiune.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.