Mac plantare, seminte mac

Lista articolelor despre mac plantare si seminte mac pe AflaCum.ro

Articole despre mac plantare si seminte mac

Citeste cele mai noi articole despre mac plantare si seminte mac publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre mac plantare si seminte mac, pe AflaCum.ro!

Mac - denumire generica data plantelor din familia papaveraceelor, cu flori de obicei rosii si cu seminte marunte, uleioase. Aceste flori gratioase, indiferent de soi, pot adauga acel element de fantastic de care orice gradina are nevoie. La fel ca in cazul oricarei flori, cresterea din seminte este un proces ce necesita rabdare, atentie si munca. Pregateste semintele, seamana-le, apoi, dupa ce macii ies, ai grija de ei. Vei avea, astfel, o gradina plina de culori stralucitoare.

Cum sa plantezi seminte de mac. Pregatirea:

1. Alege soiul. Exista multe soiuri de mac, unele originare din Statele Unite ale Americii, altele din regiuni ale intregii lumi. Dintre cele mai populare soiuri amintim: macul oriental, macul din Flandra/macul obisnuit, macul islandez/arctic, macul din Himalaya. Cand mergi in magazinul de seminte, spune-i vanzatorului in ce zona vrei sa plantezi macii. El iti va spune ce soi.uri se potriveste/c cel mai bine pentru respectiva zona. Daca inca ai dubii cu privire la plantarea macilor in gradina ta, trebuie sa stii ca orice specie ofera o imagine superba, cu petale colorate, de hartie si un aspect usor salbatic.

Macul este o planta versatila, luand forma mai multor soiuri, de la macul oriental, ce poate ajunge la o inaltime de 122 cm, pana la macul alpin, care atinge numai 25 de cm.

Macul este o planta rezistenta, nepretentioasa in ceea ce priveste tipul de sol in care este cultivat.

Iata cateva sfaturi despre cum se cultiva macul:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.