Medic veterinar, pastile

Lista articolelor despre medic veterinar si pastile pe AflaCum.ro

Articole despre medic veterinar si pastile

Citeste cele mai noi articole despre medic veterinar si pastile publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre medic veterinar si pastile, pe AflaCum.ro!

Veterinarii prescriu pisicilor tratamente cu medicamentate pe cale orala in diferite cazuri.

Este foarte important ca astfel de tratamente sa fie aplicate conform indicatiilor medicilor, pentru a avea rezultatele scontate. Multe pisici, insa, urasc orice tip de medicamente si aplicarea unui astfel de tratament poate constitui o provocare pentru proprietari.

Iata cateva sfaturi despre cum puteti administra pisicilor medicamentatia pe cale orala:

Multi dintre noi am visat sa devenim veterinari, cand eram copii. Unii si-au implinit visul, altii au ales alte slujbe. Ce trebuie stiut e faptul ca aceasta meserie nu e deloc usoara, pentru ca oamenii care o practica au parte, zilnic, de multa suferinta si durere. Cum trec peste aceste neplaceri cotidiene? Salvand vietile animalelor de companie in fiecare zi. Sau, cel putin, incercand.

Medicii veterinarii vor face orice ca animalul tau sa fie bine. In plus, ar vrea sa citesti randurile de mai jos. Sunt importante  atat pentru tine,  cat si pentru animalul tau.

1. Anamneza e complicata. Si nu doar pentru ca pacientii nu pot vorbi. O pisica sau un caine nu-i pot spune unui doctor ce-i deranjeaza. Toate simptomele trebuie sa fie descrise de proprietar. Asa ca este foarte important sa raspunzi cu sinceritate la toate intrebarile veterinarului. De exemplu, poate ai uitat sa administrezi medicamentul prescris intr-o zi. Nu o sa-l minti pe veterinar de rusine sau de teama reactiei lui! Niciun profesionist nu te va critica pentru asta! El e acolo sa-ti ajute animalul!

De multe ori parintii au de-a face cu incapatanarea copiilor, atunci cand trebuie sa le administreze medicamente, deoarece acestia refuza categoric sa le ia sau sa le inghita.

Iata cateva sfaturi in acest sens:

Folositi o metoda adecvata varstei. Copiii de 7 ani sunt mult mai usor de convins decat cei de 2-3 ani, deoarece acestia din urma nu constientizeaza importanta medicamentelor. Puteti incerca si metoda recompenselor sau a mitei.

Daca aveti de-a face cu un caine bolnav, care are nevoie de un tratament medicamentos, iata ce puteti face pentru a-l convinge sa inghita pastilele: 

Metoda 1: Ascundeti pastilele in mancare

- Ascundeti pastilele in chiftelute sau in mancarea speciala pentru caini.

Asteapta-te ca motanul tau va dezvolta un obicei foarte urat.

Atunci cand incepe vanatoarea pentru o partenera, acesta isi va marca teritoriul. Acest comportament distinct ii permite pisicii tale sa isi delimiteze si sa isi revendice teritoriul. Nu conteaza daca pisica ta este un mascul sau o femela. Daca este domesticita, trebuie intr-adevar sa faci ceva pentru a o opri din a-si marca teritoriul. Desigur, trebuie sa iti faci griji mai mult in cazul in care pisica ta este de sex masculin. O pisica de sex masculin isi marcheaza teritoriul foarte mult.

Iata cateva modalitati cu privire la modul in care poti opri pisica din a-si marca teritoriul in interiorul casei tale:

Papagalii, sunt creaturi vii, dar multi oameni recunoasc cu greu faptul ca au nevoie, de asemenea, de ingrijire adecvata si ca se imbolnavesc la fel ca orice alta fiinta vie.

Papagalii, precum si alte pasari, sunt creaturi foarte fragile. O boala simpla le poate agrava rapid si poate progresa cu usurinta intr-o conditie fatala, ireversibila. Prin urmare, atunci cand observi ca papagalul da semne ca este bolnav, cel mai bun curs de actiune este sa-l duci repede la medicul veterinar.

Cu toate acestea, exista momente cand un medic veterinar nu este disponibil sau accesibil. In cazuri ca acestea, trebuie sa fi in stare sa ai grija de papagalul bolnav, pana cand poti sa il duci la veterinar. Iata cateva idei cu privire la modul prin care poti trata papagalul bolnav.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.