Cum tratezi un papagal bolnav?

Cum tratezi un papagal bolnav?

Papagalii, sunt creaturi vii, dar multi oameni recunoasc cu greu faptul ca au nevoie, de asemenea, de ingrijire adecvata si ca se imbolnavesc la fel ca orice alta fiinta vie.

Papagalii, precum si alte pasari, sunt creaturi foarte fragile. O boala simpla le poate agrava rapid si poate progresa cu usurinta intr-o conditie fatala, ireversibila. Prin urmare, atunci cand observi ca papagalul da semne ca este bolnav, cel mai bun curs de actiune este sa-l duci repede la medicul veterinar.

Cu toate acestea, exista momente cand un medic veterinar nu este disponibil sau accesibil. In cazuri ca acestea, trebuie sa fi in stare sa ai grija de papagalul bolnav, pana cand poti sa il duci la veterinar. Iata cateva idei cu privire la modul prin care poti trata papagalul bolnav.

- Izolarea. Acesta este primul lucru pe care trebuie sa il faci. Trebuie sa tii papagalul departe de ceilalti papagali sau alte pasari, astfel incat tot ceea ce cauzeaza boala papagalului tau sa nu se raspandeasca la alte pasari.

- Caldura. Temperatura rece va agrava boala pasarii. Trebuie sa tii papagalul la caldura si confortabil. Pune-i cusca departe de curent. De asemenea, poti incerca, sa luminezi usor cusca, dar nu direct catre papagal. Asigura-te ca lumina nu va lovi unele zone din cusca, astfel incat papagalul poate sta acolo in cazul in care lumina devine prea calda.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Papagalii sunt vorbareti naturali. Afla cum ii inveti sa vorbeasca! Ei aleg cu usurinta cuvinte, spre deliciul...
Veterinarii prescriu pisicilor tratamente cu medicamentate pe cale orala in diferite cazuri. Este foarte important ca astfel...
Asteapta-te ca motanul tau va dezvolta un obicei foarte urat. Atunci cand incepe vanatoarea pentru o partenera,...