Microunde, cuptor microunde

Lista articolelor despre microunde si cuptor microunde pe AflaCum.ro

Articole despre microunde si cuptor microunde

Citeste cele mai noi articole despre microunde si cuptor microunde publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre microunde si cuptor microunde, pe AflaCum.ro!

Cuptorul cu microunde a fost inventat in mod accidental in anii ‘40, devenind rapid un obiect de mare necesitate in gospodariile moderne. Ofera comoditate si rapiditate in gatirea si incalzirea multor preparate, asa ca e firesc sa il vrei in bucataria ta. Trebui sa stii, insa, ca exista alimente pe care NU TREBUIE sa le reincalzesti la microunde!

Ce sa nu reincalzesti niciodata la cuptorul cu microunde:

1. Oua fierte. Cand incalzesti un ou fiert in cuptorul cu microunde, aburul se acumuleaza din moleculele de apa, provocand o acumulare de presiune. Deoarece are coaja subtire, oul nu poate suporta aceasta presiune, motiv pentru care explodeaza in cuptor sau, mai rau, cand il duci la gura!

Petele de mancare din cuptorul cu microunde sunt inestetice, urat mirositoare si scad eficienta aparatului.

Iata 4 metode de curatare a unui cuptor cu microunde:

Metoda 1. Cu otet

Obiectele de inox din frumoasa ta casa nu sunt usor de intretinut. Se pot murdari repede, daca nu le acorzi atentia cuvenita. Din cauza neglijentei, in timp se vor deteriora.

Iata cateva sfaturi de curatare a tavilor, vaselor de gatit, chiuvetelor, cuptorului cu microunde sau hotelor de aragaz.

Vasele de gatit se vor curata fara mari batai de cap daca adaugi pe pata respectiva apa fierbinte, putin detergent de vase, sapun lichid sau balsam de rufe. Pune vasul pe foc mic pentru 10 minute si curata resturile lipite pe fundul vasului cu un burete. Daca nu se curata bine, aplica peste arsura bicarbonat de sodiu si apa firbinte sau prepara o pasta din bicarbonat si apa. Las-o sa actioneze pentru o ora. Clateste, apoi, vasul.

Cuptorul cu microunde este vestit pentru capacitatea lui de a incalzi alimente. Insa, trebuie sa stiti ca nu puteti introduce chiar orice in interiorul cuptorului. Sunt produse si materiale ce pot murdari sau chiar defecta cuptorul.

1. Ardei iuti. Nu-i introduce in cuptor! Vor lua foc, iar cand vei deschide cuptorul, substantele chimice eliberate iti vor irita ochii si iti vor arde gatul. Nu e de joaca!

2. Oua. Temperatura din interior favorizeaza producerea de umitditate in ou. Practic, acesta va exploda rapid si iti va murdari rau de tot cuptorul.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.