Motor masina

Lista articolelor despre motor masina pe AflaCum.ro

Articole despre motor masina

Citeste cele mai noi articole despre motor masina publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre motor masina, pe AflaCum.ro!

Schimbul de ulei este esential pentru buna functionare a masinii tale. Soferii stiu asta, de aceea multi dintre ei se intreaba cand si cum sa faca acest schimb. Chiar daca nu ai experienta, poti invata sa schimbi uleiul. Iti dam o mana de ajutor in cele ce urmeaza.

Cand se schimba uleiul?

- schimbul trebuie facut la 10 000-15 000 km sau o data pe an;

Antigelul protejeaza masina in anotimpul rece, atunci cand temperaturile scad sub 0 grade Celsius! Aceasta substanta trebuie schimbata la timp, deoarece isi pierde din proprietati si poate deveni inutila. Mai mult, motorul va fi in pericol! De aceea schimbarea antigelului este foarte importanta! Nu e o operatiune dificila. Orice sofer poate sa o duca la bun sfarsit!

Ce este antigelul? Este o substanta anticongelanta care se adauga apei de racire a unui motor cu ardere intern. Altfel spus, antigelul nu lasa motoroul sa inghete pe timp de iarna, avadn si rol impotriva supraincalzirii si coroziunii. Antigelul face un circuit inchis intre propulsor, de unde preia caldura si radiator, acolo unde aceasta este cedata.

Cand si de ce sa schimbi antigelul?

Multi oameni au idei preconcepute despre masinile la mana a doua, insa majoritatea acestora sunt in stare foarte buna de functionare.

Iata cum trebuie sa procedati atunci cand cumparati o masina second hand, ca sa fiti siguri ca nu va pacaliti:

1. Decideti ce marca de masina doriti sa cumparati, in ce scop o veti folosi (pentru familie, de serviciu, sport, off-road), numarul de locuri, etc.

Termostatul este un aparat care regleaza temperatura unui sistem, pentru a o pastra la un anumit nivel.

Termostatul unei masini, pastreaza lichidul de racire in motor, pana cand atinge o anumita temperatura. Cand temperatura este maxima, termostatul se deschide si permite apei sa treaca prin radiator, pentru a-l raci.

Iata cum puteti testa daca termostatul masinii functioneaza la parametri normali:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.