Nerv sciatic

Lista articolelor despre nerv sciatic pe AflaCum.ro

Articole despre nerv sciatic

Citeste cele mai noi articole despre nerv sciatic publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre nerv sciatic, pe AflaCum.ro!

Durerea provocata de nervul sciatic poarta denumirea de sciatica. Multe persoane se lovesc de aceasta problema. In mod ciudat, mai predispuse sa sufere de o astfel de afectiune sunt persoanele care merg mult pe jos. Din fericire, sciatica poate fi vindecata fara interventii chirurgicale in mai mult de 75% din cazuri. Una dintre modalitatile eficiente de a realiza acest lucru este prin intermediul unor exercitii destul de simple.

Exista mai multe tehnici pentru ameliorarea sciaticii. Pentru o eficienta sporita, le-am impartit in 3 miniseturi:

Setul 1. Im cadrul acestui set, exista doua exercitii care se fac din pozitia culcat. Foloseste o patura pe podea si inchide toate ferestrele si usile, astfel incat sa nu existe curenti de aer, in timp ce faci exercitiile.

Sciatica este termenul medical care caracterizeaza durerea care radiaza de-a lungul nervului sciatic, de la nivelul spatelui pana spre picior.

Nervul sciatic este principalul nerv al membrului inferior. El controleaza articulatia soldului, a genunchiului si a gleznei, precum si numerosi muschi (in special muschii posteriori ai coapsei si totalitatea muschilor gambei si ai piciorului) si cea mai mare parte a pielii coapsei, gambei si piciorului. Cand nervul sciatic este iritat, datorita comprimarii, rasucirii sau a unei traume fizice, poate provoca durere la nivelul partii inferioare a spatelui si pana la genunchi.

Iata cateva exercitii fizice benefice pentru sciatica, ce reduc durerile cauzate de aceasta:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.