Obiceiuri gresite, mituri

Lista articolelor despre obiceiuri gresite si mituri pe AflaCum.ro

Articole despre obiceiuri gresite si mituri

Citeste cele mai noi articole despre obiceiuri gresite si mituri publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre obiceiuri gresite si mituri, pe AflaCum.ro!

Obiceiurile fac parte din zestrea unui popor. Fara ele, identitatea unui neam are de suferit pe termen lung. Nu toate, insa, au efectul scontat. Mai mult, unele sunt chiar periculoase. Astazi, o sa vorbim despre acele obiceiuri legate de organismul uman, care au devenit mituri.

1. Cu cat esti mai slab(subtire), cu atat esti mai sanatos. Fals! Stilul de viata este esential. Un om poate fi mai grasut, dar fara probleme de sanatate, iar altul poate fi tras prin inel, insa suferind.

2. Alcoolul distruge neuronii. Consumul in exces poate deteriora orice parte a organismului uman, insa nu e responsabil direct cu distrugerea celulelor craniene. Alcoolul doar inhiba anumiti centrui nervosi, incetininad activitatea creierului.

Actionam conform invatarii si obisnuintelor deprinse din familie si din societate. Este firesc sa procedam astfel, pentru a ne putea integra. Sunt, totusi, toate aceste obiceiuri cele potrivite? Nu. Iata o lista cu cele mai inutile comportamente pe care oamenii le pun in practica la scara larga.

Actiuni prostesti de zi cu zi care nu sunt altceva decat niste mituri:

Nu poti fierbe apa de doua ori. Se crede ca apa nu ar trebui sa fie fiarta de doua ori, deoarece poate dezvolta agenti cancerigeni. Mai mult decat atat, ar deveni mai grea si ar elibera deuteriu, ceea ce poate duce la imbatranirea organismului. Nu e deloc asa! Apa in stare naturala contine anumite elemente, cum ar fi deuteriu, fluoruri si nitrati. Din fericire, cantitatea de asemenea elemente este atat de mica incat nu afecteaza corpul si nici nu e legata in vreun fel de fierberea repetata. Verifica, in schimb, nivelul de calcar din vasul in care fierbi apa. De asemenea, daca vei apa de la robinet, nu ar strica sa o filtrezi inainte!

Obiceiurile cotidiene de alimentatie si de ingrijire a corpului sunt parte din viata omului modern. Unele dintre ele sunt imperios necesare. Vorbim despre spalatul fructelor inainte de a fi consumate sau de exercitiile fizice. Alte obiceiuri , insa, nu sunt deloc atat de eficiente pe cat credem multi dintre noi. Despre acestea din urma, vom scrie, astazi.

7 obiceiuri gresite pe care multi oameni le considera utile:

Administrarea de multivitamine. Consumul de multivitamine nu reduce riscul de a dezvolta anumite boli si nu are niciun efect asupra memoriei tale. Mai multi oameni de stiinta din SUA au ajuns la aceasta concluzie, dupa ce au efectuat o serie de teste clinice la care au participat peste 450 000 oameni. Rezultatele altor cercetari indica faptul ca administrarea de multivitamine poate avea chiar efecte negative asupra sanatatii.

Uleiul de motor mentine lubrifiate partile componente, protejandu-le de rugina si degradare. Iata cateva mituri legate de schimbarea acestuia:

1. Uleiul de motor trebuie schimbat o data la 5000 de km. Aceasta regula nu mai este valabila in zilele noastre, deoarece datorita aditivilor moderni, schimbul se poate face dupa 12.000 km, potrivit expertilor.

2. Uleiul de motor trebuie schimbat la reprezentanta, pentru a nu anula garantia. In realitate, garantia ramane valabila oriunde ati schimba uleiul.

Datorita faptului ca oamenii nu se dau in vant dupa date exacte sau lucruri concrete, mass-media tinde sa furnizeze si sa publice stiri si articole care prind foarte bine la public.

Printre acestea se numara o serie de mituri, intretinute de mass-media, cum ar fi cele legate de alimentatie.

Iata 10 dintre ele: 

Cu totii ne dorim sa avem acel abdomen plat si sexy, in special cand vara se apropie, si ne straduim sa il lucram. Problema este ca, multi oameni isi irosesc eforturile pur si simplu din cauza ca au informatii gresite cu privire la obtinerea unui abdomen plat.

Iata 5 mituri pe care nu ar trebui sa le credem despre el:

1.Abdomene suplimentare pentru un abdomen plat.
Abdomenele suplimentare nu duc la muschi ABS fermi. Adevarul este ca toata lumea are muschi abs, doar ca acestia stau ascunsi sub un strat gros de grasime de pe stomac. Daca iti doresti un aspect tonifiat, trebuie sa te concentrezi pe arderea stratului de grasime care iti acopera burta. Cheia nu este obsesia pentru abdomene, ci punerea accentului pe arderea grasimilor.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.