Orhidee, orhidee crestere

Lista articolelor despre orhidee si orhidee crestere pe AflaCum.ro

Articole despre orhidee si orhidee crestere

Citeste cele mai noi articole despre orhidee si orhidee crestere publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre orhidee si orhidee crestere, pe AflaCum.ro!

Orhideele apar din ce in ce mai des in casele romanilor. Frumoase, accesibile ca pret si usor de ingrijit, aceste flori iti vor schimba, cu siguranta, decorul anost din locuinta. Si poate chiar vrei sa inmultesti aceste minunate flori! Pentru asta, trebuie sa tii cont de sfaturile de mai jos.

1. Butasirea.

- anumite soiuri de orhidee nu fac nici pui, nici bulbi. In aceasta situatie, apeleaza la inmultirea prin butasire.

Orhideea este una dintre cele mai apreciate plante de interior. E superba, transmite feminitate, dar nu e usor de intretinut, fiind o floare destul de pretentioasa. Pentru ca planta sa creasca armonios, sa fie viguroasa, e nevoie de atentie sporita. Iar tija sa reprezinta una dintre cheile succesului!

Cand sa indepartezi complet tija orhideei:

- cand varful se usuca. E semnul clar ca orhideea are nevoie de odihna;

Orhideea la ghiveci este foarte iubita de cei care obisnuiesc sa creasca plante de interior. Superba si prea putin pretentioasa, orhideea are, totusi, o mare slabiciune: nu suporta umiditatea in exces. Daca o uzi prea des, va incepe sa se ofileasca. Din fericire, poate fi salvata in cativa pasi foarte simpli.

1. Inclina ghiveciul cu orhideea si scoate radacinile din vas, iar apoi curatat-le de compost.

2. Dezinfecteaza in alcool lamele unei foarfece de taiat via. Observa radacinile putrezite si elimina-le.

Orhideele sunt flori superbe, ideale pentru apartament. Ingrijeste-le in mod adecvat si te vor rasplati cum frumusetea lor deosebita! Daca nu stii cum, astazi te invatam.

1. Pozitionare. Orhideea se simte bine la lumina, dar nu in bataia directa a razelor de soare. Asadar, e bine sa cauti un loc la fereastra dinspre nord, sa zicem. Iti poti da seama, daca orhideei ii merge bine dupa colorit. Cand frunzele sunt de un verde aprins, floarea primeste prea multa lumina. Cand frunzele sunt galben-verzui, inseamna ca floarea sta prea mult la lumina puternica.

Daca nu ai posibilitatea de a-i oferi lumina naturala, nu e problema! Orhideea raspunde foarte bine si la lumina artificiala. Retine, insa, ca intr-un asemenea mediu are nevoie de o expunere de aproape 16 ore pe zi.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.