Parinte, infertilitate

Lista articolelor despre parinte si infertilitate pe AflaCum.ro

Articole despre parinte si infertilitate

Citeste cele mai noi articole despre parinte si infertilitate publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre parinte si infertilitate, pe AflaCum.ro!

Unele persoane nu au copii din anumite cauze, cum ar fi faptul ca ele sau partenerii nu isi doresc acest lucru sau faptul ca sunt infertile.

Ambele cazuri atrag dupa sine suferinta, persoanele care nu pot avea copii nepuntandu-se impaca cu acest gand.

Iata cateva sfaturi utile, care sa va ajute sa acceptati faptul ca nu puteti avea copii:

Ovulatia este acel stadiu al ciclulului ovarian care consta in eliminarea ovulului matur din ovar. Altfel spus, nu poti ramane insarcinata, daca nu treci prin acest fenomen. Din pacate, infertilitatea este o problema destul de raspandita in societatea moderna. Totusi, nu renunta la visul de a avea un copil!

Daca nu ovulezi in mod regulat, va fi dificil sa ramai insarcinata! Este, din fericire, posibila imbunatatirea ovulatiei folosind plante/extravte din plante si adoptand obiceiuri sanatoase. Va fi, evident, necesar sa consulti medicul specialist inainte de a adopta un tratament naturist.

Cum sa induci ovulatia pe cale naturala. Plante care favorizeaza ovulatia:

Parintele devine model pentru copilul sau? Raspunsul este da, indiferent de forma de educatie pe care cel mic o primeste. Orice mama/tata, vrea sau nu, influenteaza prin comportamentul sau viitorul copilului/copiilor. De aceea, e de preferat sa devii un model pozitiv pentru fiul tau/fiica ta! Nu e usor, dar cu perseverenta, implicare si putina atentie vei reusi!

Cum sa fii un parinte model:

1. Fii optimist/a! E dificil sa debordezi de optimism in orice moment, mai ales intr-o dimineata de luni sau la finalul unei zile mai proaste la birou. Oboseala ne poate coplesi pe toti, insa ar fi bine sa nu transmiti negativitate copilului! Cel mic are nevoie de o mama si un tata care nu cedeaza, indiferent de provocarile vietii. Mai devreme sau mai tarziu, copilul va imita acest comportament optimist si automat va trece mai usor peste inevitabilele cumpene.

O femeie este considerata infertila daca nu poate concepe un copil, dupa ce a incercat un an sa faca acest lucru pe cale naturala sau daca nu poate duce o sarcina pana la capat.

Infertilitatea la femei poate fi cauzata de diferite probleme de sanatate, cum ar fi sindromul ovarian polichistic, fibromul uterin, anemia, probleme de tiroida, blocarea tuburilor falopiene, Candida si bolile cu transmitere sexuala.  

Alti factori care cresc riscul infertilitatii la femei sunt alcoolismul, fumatul, varsta peste 35 de ani, obezitatea, stresul excesiv, ciclurile menstruale neregulate, alimentatia necorespunzatoare si antrenamentul fizic intens.

Problema fertilitatii afecteaza peste 30% dintre femeile din Romania care au depasit 35 de ani.

Din pacate, 56% dintre femei nu consulta un medic ginecolog sau un medic de la planning familial specializat in problemele de fertilitate Fie ca problemele de fertilitate sunt de natura hormonala, medicala, anatomica sau legate de stilul de viata, principalele cauze ale fertilitatii feminine sunt urmatoarele:

Sindromul ovarului polichistic este o afectiune care produce dezechilibre hormonale, afecteaza ovulatia si se manifesta prin obezitate, hirsutism (cresterea excesiva a parului in locuri nedorite) si aparitia chisturilor. Sindromul ovarului polichistic poate duce si la aparitia sterilitatii daca organismul produce hormoni masculini in exces, ceea ce deregleaza  eliberarea ovulelor de catre ovare la timpul cuvenit.
Specialistii cred ca excesul de insulina ar putea conduce la cresterea secretiei de hormoni androgeni la nivelul ovarelor. Femeile care se confrunta cu aceasta afectiune au nevoie in cele mai multe cazuri de tratament medicamentos, de aceea consultarea medicului si efectuarea unui set de analize este obligatoriu.

Citeste prospectul medicamentului Profasi 500 ui, 2000 ui, 5000 ui flacon injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Indicatii: La femei: infertilitate anovulatorie.

Profasi este folosit in tratamentul infertilitatii anovulatorii, unde administrarea sa face parte din schema de tratament care implica stimularea initiala a maturatiei foliculare si a proliferarii endometriale, de exemplu cu Metrodin (urofolitropina) sau de Pergonal (menotropin). Superovulatie pentru tehnica de conceptie asistata: hCG poate fi de asemenea utilizata ca parte integranta a schemei de stimulare ovariana in cadrul tehnicilor de conceptie asistata. In insuficienta de corpus luteum. Avort habitual. Amenintare de avort. La barbati: hipogonadism hipogonadotrofic. Criptorhidism. Oligo-astenospermie si azoospermie.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Indicatii: Puregon este indicat in tratamentul infertilitatii feminine in urmatoarele circumstante clinice. Anovulatia (inclusiv boala ovarului polichistic),...
Alegerea unei scoli potrivite poate fi extrem de dificila pentru un parinte. Iata cateva sfaturi in acest...