Cum sa induci ovulatia pe cale naturala

Cum sa induci ovulatia pe cale naturala

Ovulatia este acel stadiu al ciclulului ovarian care consta in eliminarea ovulului matur din ovar. Altfel spus, nu poti ramane insarcinata, daca nu treci prin acest fenomen. Din pacate, infertilitatea este o problema destul de raspandita in societatea moderna. Totusi, nu renunta la visul de a avea un copil!

Daca nu ovulezi in mod regulat, va fi dificil sa ramai insarcinata! Este, din fericire, posibila imbunatatirea ovulatiei folosind plante/extravte din plante si adoptand obiceiuri sanatoase. Va fi, evident, necesar sa consulti medicul specialist inainte de a adopta un tratament naturist.

Cum sa induci ovulatia pe cale naturala. Plante care favorizeaza ovulatia:

1. Ciulinul laptelui (armurar). Are rolul de a detoxifia ficatul, ceea ce se traduce prin procesarea mai eficienta a estrogenului. Asta inseamna ca hormonii vor fi mai echilibrati, iar ovulatia se va regulariza. Ar trebui sa iei intre 20 si 300 de miligrame de armurariu, de 3 ori pe zi. Medicul iti va spune daca acest ceai este potrivit pentru tine sau nu.

2. Lacrima lui Iov (coix). Aceasta planta a fost si este utilizata in medicina alternativa pentru a induce ovulatia. Fa un ceai din frunze, prin inmuierea acestora in apa fierbinte. De asemenea, poti lua seminte de coix ca supliment.

3. Extractul din melarea ajuta corpul sa produca mai mult hormon luteinizant(LH). Melarea(Vitex agnus-castus) stimuleaza niveul de hormon luteinizant , ceea ce provoaca ovulatia. Ia intre 160 si 240 miligrame de extract din melarea, o data pe zi, dimineata. Nu administra acest tratament naturist, daca iei pilule contraceptive sau hormoni!

4. Coltii babei( Tribulus terrestris). Medicul iti va spune cu exactitate in care zile din timpul ciclului e bine sa folosesti aceasta planta. 750 miligrame o data pe zi ar trebui sa fie suficient pentru a stimula ovulatia.

5. Amestec chinezesc de plante. Multe femei s-au declarat extrem de multumite de ierburile chinezesti in raport cu ovulatia. Gasesti astfel de amestecuri in magazinele chinezesti de plante. Cauta ingrediente precum Dang Gui, Gan Cao, Bai Shao si Chuan Xiong.

6. Acupunctura. Daca nu esti ingrozita de ace, acupunctura poate fi de mare ajutor in stimularea ovulatiei. Aceasta metoda terapeutica scade nivelul de hormon foliculostimulant (FSH). De exemplu, daca suferi de sindromul ovarian polichistic (SOP), nivelul FSH ar putea fi prea mare, ceea ce inseamna o deterioare a ciclului si a modului in care ovulezi. Nu trebuie sa iti fie teama de acupunctura! Acele sunt mici si finute, neprovocand durere.

Cum sa induci ovulatia pe cale naturala. Obiceiuri sanatoase:

1. Greutate corporala sanatoasa. Obezitatea poate afecta ovulatia si fertilitatea. In timpul sarcinii, ar trebui sa tintesti un indice de masa corporala( IMC) intre 20 si 27. Daca nu te pricepi sa calculezi acest indice, foloseste un calculator online specific sau adreseaza-te medicului. O dieta sanatoasa, bogata in fructe, legume, cereale integrale, proteine slabe si lactate te va ajuta sa slabesti cat trebuie, favorizand, in acelasi timp, fertilitatea.

2. Proteine pe baza de legume si lactate cu grasimi. Ovulatia poate fi stimulata prin consumul regulat de proteine pe baza de legume (nuci, fasole etc). Redu, in acelasi timp, consumul de proteine animale. De asemenea, lactatele bogate in grasimi pot induce ovulatia.

3. Somnul de noapte, esential! Turele de noapte pot afecta ovulatia, deoarece vei fi nevoita sa te odihnesti ziua! Somnul de zi poate provoca dezechilibru hormonal, ceea ce se traduce printr-o ovulatie defectuoasa. Ar trebui sa dormi circa 7-8 ore pe noapte pentru a nu da peste cap fertilitatea.

4. Reducerea consumului de cofeina. Nu te impacienta! Nu trebuie sa renunti la ceasca de cafea care te trezeste in fiecare dimineata. Trebuie sa fii, insa, atenta cata cofeina consumi zilnic! N-ar trebui sa depasesti 200 miligrame pe zi(2 cani)! Cofeina in exces afecteaza ovulatia!

5. Renuntarea la fumat! Daca fumezi, ar fi bine sa te lasi sau macar sa reduci cantitatea de tutun! Fumatul afecteaza fertilitatea. Daca nu te poti lasa cu usruinta, cere ajutor specializat!

6. Limitarea consumului de alcool. Nu e obligatoriu sa elimini alcoolul din viata ta! Trebuie sa reduci, insa, consumul, daca vrei sa ramai insarcinata! Un pahar de vin din cand in cand nu reprezinta o problema, dar sa bei peste masura in fiecare weekend sau, mai rau, zilnic,  constituie un obstacol in calea ovulatiei. De asemenea, daca folosesti droguri recreative sau marijuana, ar fi bine sa le elimini din viata ta! Afecteaza fertilitatea!

7. Reducerea efortului fizic. Esti o inraita a exerciilor fizice? Foarte bine! Totusi, nu exagera! Intensitatea prea mare poate afecta ovulatia! 4-5 ore de sport/miscare fizica in fiecare saptamana sunt suficiente pentru a te mentine in forma fara sa dai peste cap fertilitatea!

8. Evitarea anumitor substante chimice. Expunerea la unele substante chimice, cum ar fi erbicidele si pesticidele, poate duce la dezechilibrul ovulatiei sau chiar la stoparea acesteia! De asemenea, ai grija din ce recipiente bei si mananci! Cele din materiale plastice cu Bisfenol A( BPA) sunt periculoase pentru ovulatie!

Citeste si: Cum se calculeaza ovulatia

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Pergonal 1000, flacon injectabil si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Indicatii: Femei: inducerea ovulatiei. Barbati: stimularea spermatogenezei in caz de hipogonadism hipogonadotrop primar sau secundar. Forma de...
Indicatii: Cetrorelix 0,25 mg este utilizat pentru prevenirea ovulatiei premature, pe perioada unei stimulari ovariene controlate, urmata...