Cum sa acceptati faptul ca nu puteti avea copii?

Cum sa acceptati faptul ca nu puteti avea copii?

Unele persoane nu au copii din anumite cauze, cum ar fi faptul ca ele sau partenerii nu isi doresc acest lucru sau faptul ca sunt infertile.

Ambele cazuri atrag dupa sine suferinta, persoanele care nu pot avea copii nepuntandu-se impaca cu acest gand.

Iata cateva sfaturi utile, care sa va ajute sa acceptati faptul ca nu puteti avea copii:

- Exprimati-va sentimentele. Este bine sa va constientizati emotiile, oricat de variate ar fi si sa vi le exprimati liber. Modul de exprimare este unul personal si poate implica plansete, tipete, rasete, puteti canta sau scrie, puteti sa vorbiti cu cineva sau puteti opta pentru una dintre formele infinite de auto-exprimare.

- Acceptati realitatea, asa cum este. Este important sa fiti realisti in legatura cu circumstantele din viata dumneavoastra. Daca stiti ca nu veti avea copii, este necesar sa acceptati acest fapt, inainte de a merge mai departe.

- Puneti lucrurile in perspectiva. Amintiti-va ca toti oamenii trebuie sa faca fata unor circumstante de viata nedorite, uneori, cum ar fi moartea, boala sau faptul ca in mod involuntar nu pot avea copii. Daca relationati cu altii, la acest nivel, s-ar putea sa treceti mai usor peste problema dumneavoastra. 

- Ingrijiti-va sanatatea. Dormiti cat trebuie si mancati bine. Neglijarea sanatatii fizice poate complica procesul de acceptare.

- Informati-va cu privire la stadiile suferintei.  A accepta faptul ca nu puteti avea copii este la fel ca si cum ati accepta o mare pierdere si inevitabil veti cunoaste suferinta, in diverse forme. Daca intelegeti cum se manifesta suferinta, veti putea sa-i faceti fata mai usor.

- Cautati ajutor emotional. Este important sa cereti ajutor din exterior, pentru a strabate procesul de acceptare a faptului ca nu puteti avea copii. Sunt multe locuri de unde puteti cere acest timp de ajutor, cum ar fi diversi psihologi sau diverse grupuri de sustinere.

Invatati sa faceti fata infertilitatii,  pentru a va putea obisnui pe deplin cu o viata fara copii.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sanatatea si siguranta celor mici in preajma animalelor de companie este o lectie importanta pe care copiii...
Sanatatea este foarte importanta si poate fi mentinuta prin obiceiul de a manca sanatos. Un astfel de...
Parintele devine model pentru copilul sau? Raspunsul este da, indiferent de forma de educatie pe care cel...