Pastrare nume, divort pastrare nume

Lista articolelor despre pastrare nume si divort pastrare nume pe AflaCum.ro

Articole despre pastrare nume si divort pastrare nume

Citeste cele mai noi articole despre pastrare nume si divort pastrare nume publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre pastrare nume si divort pastrare nume, pe AflaCum.ro!

Ai divortat, dar doresti sa pastrezi numele de familie? Exista aceasta posibilitate, dar DOAR in anumite conditii. Despre acestea in materialul de mai jos.

Pastrarea numelui de familie dupa divort este posibila. Aceasta optiune este reglementata prin intermediul articolului 383, alineatele 1 si 2 din Codul Civil:

- art 383, alin 1, Cod Civil - la desfacerea casatoriei prin divort, sotii pot conveni sa pastreze numele purtat in timpul casatoriei. Instanta ia act de aceasta intelegere prin hotararea de divort.

Casatoria pe care multi inca o considera clasica in Romania presupune adoptarea numelui de familie de catre partenera. Daca , totusi, doresti, sa iti pastrezi numele de fata, trebuie sa stii ca este posibil. Iata toate posibilitatile de schimbare/pastrare a numelui prin casatorie in tara noastra.

Codul familiei, capitolul 3, Efectele casatoriei, articolul 27 face lumina cu privirea la posibilitatile de pastrare/sch8imbare a numelor sotilor. Astfel:

- sotia preia numele de familie al sotului;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.