Piele, obiceiuri dimineata

Lista articolelor despre piele si obiceiuri dimineata pe AflaCum.ro

Articole despre piele si obiceiuri dimineata

Citeste cele mai noi articole despre piele si obiceiuri dimineata publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre piele si obiceiuri dimineata, pe AflaCum.ro!

Pielea are nevoie de o rutina de ingrijire pentru a ramane sanatoasa si tanara pe termen lung. Cosmeticele pot ajuta sau nu, in functie de cand si cum sunt folosite. De asemenea, alimentatia si alte obiceiuri de dimineata pot ajuta/afecta pielea. Despre acestea, in materialul de mai jos.

Obiceiuri de dimineata care iti pot deteriora pielea:

Mananci fulgi de ovaz la micul dejun in fiecare zi. Un castron de fulgi de ovaz la micul dejun reprezinta o modalitate delicioasa si sanatoasa de a-ti incepe ziua. Nu si daca o faci zilnic pe o perioada lunga. Cand faci o rutina din aceasta alimentatie , pielea are de suferit! Consumul fulgilor de ovaz te priveaza de nutrienti esentiali. Poti ajunge la malnutritie fara sa realizezi. Iar printre efectele malnutritiei se afla pielea uscata si descuamata!

Parfumul poate fi exact lucrul care iti defineste o tinuta, indiferent daca vorbim despre o tinuta eleganta sau despre una sport. Mirosul potrivit poate aprinde o seara de intalnire si poate ajuta la atragerea persoanei dorite. Exista, insa , reversul medaliei, daca nu aplici parfumul potrivit la momentul oportun. Altfel spus, exista cateva conceptii gresite cu privire la modul de aplicare a parfumului.

Cum se aplica un parfum. Pasi premergatori:

1. Gaseste parfumul potrivit. Nu te da cu un parfum doar pentru ca e de brand. Tine cont de notele de varf si notele de baza ale parfumului. Notele de varf reprezinta ceea ce mirosi initial atunci cand apropii parfumul de nas. Acestea sunt de obicei mirosuri de citrice, fructe si ierburi. De multe ori mirosul dispare rapid, asa ca este important sa verifici si notele baza. Acestea sunt in general bazate pe lemn si mirosuri naturale. Pulverizeaza un fas din mostra de parfum pe spatele incheieturii mainii, asteapta 20 minute si miroase din nou. Asa iti vei da seama daca iti place cu adevarat respectivul parfum.

Pielea este cel mai mare organ din corp, iar ingrijirea sa este cheia pentru mentinerea unui corp sanatos. Din pacate, unele sfaturi de ingrijire a pielii sunt inutile si chiar periculoase pentru aspectul si sanatatea ta!

Sfaturi neinspirate pentru ingrijirea pielii. Te sfatuim sa nu actionezi deloc precum in situatiile de mai jos:

1. Exercitiile speciale elimina liniile fine. Mici si fine, liniile apar din cauza miscarilor repetate ale muschilor care provoaca o mica cuta in piele. Persoanele care zambesc desc, se incrunta sau sunt, pur si simplu, foarte expresivi, fac linii fine mai devreme decat cei care isi conserva expresiile faciale. Asadar, un antrenament facial va face mai mult rau decat bine.

Pielea uscata reprezinta o stare de inconfort, marcata de mancarimi, decojire si/sau crapaturi. Aceasta problema poate aparea dintr-o varietate de motive. E posibil sa ai in mod natural pielea uscata sau sa fie vorba despre factori externi.

Piele uscata. Actiune. Acest dezechilibru poate afecta orice parte a corpului. De obicei, afecteaza mainile, bratele si picioarele. In multe cazuri, schimbarile stilului de viata si hidratantele reprezinta metodele ideale de tratament. Daca aceste tratamente nu sunt suficiente, trebuie sa te adresezi medicului specialist.

Tipuri de piele uscata. Expunerea la conditiile meteo uscate, apa calda si anumite substante chimice pot determina uscarea pielii. De asemenea, pielea se poate usca si di alte cauze medicale. Dermatita este termenul medical pentru pielea extrem de uscata. Exista mai multe tipuri de dermatita:

Pielea este un material rezistent. Uzura nu o ocoleste, insa. Uneori, o pereche de pantofi se poate dezlipi cand ti-e lumea mai draga sau pot aparea rupturi in anumite zone. Din fericire, toate aceste mici accidente pot fi rezolvate chiar de tine, acasa.

Metode de restaurare a pielii:

1. Material adeziv(superglue) pentru zonele dezlipite:

Ingrijirea pielii este mai dificila in sezonul rece! Tenul are nevoie de o atentie sporita in fiecare zi. Important este sa nu uiti de nevoile sale de baza. Iata cum trebuie sa ingrijesti pielea fetei in zilele geroase.

1. Hidrateaza tenul. Odata cu instalarea gerului, corpul incepe sa piarda multa apa. Asadar, nu mai sunt suficiente cremele pentru hidratarea pielii. Trebuie sa bei si multa apa. In medie, cam 30 ml pentru fiecare kilogram. Spre exemplu, daca ai o greutate corporala de 55 kilograme, cantitatea de apa pe care trebuie sa o consumi in mod cotidian pe timp de iarna este de 1,65 litri.

2. Asigura tenului protectie UV. Daca e iarna, nu inseamna ca razele solare nu actioneaza! Ele isi fac treaba chiar si prin pachetul de nori, iar tenul tau va fi afectat. Asadar, e necesara o crema de zi care sa contina si factor UV. Daca mergi la munte, cu atat mai mult trebuie sa te protejezi. In zinele inalte, ultravioletele au o si mai mare putere de actiune. Aplica, in aceasta situatie, o crema de soare cu SPF peste 30 si un balsam de buze cu protectie.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Abraziunile sau juliturile sunt rani cauzate de daune superficiale la nivelul pielii, nu mai adanc decat epiderma,...
Urticaria reprezinta o afectiune alergica manifestata prin umflaturi pe piele, mancarime si iritatie. Leziunile de culoarea rosie...
In termeni medicali petele albe de pe piele poarta denumirea de vitiligo. Acestea pot aparea in diferite...
Pescarii stiu ca este inevitabil sa le intre carligele de undita in piele. Iata cum puteti sa...
Cristofor Columb a numit papaya „fructul ingerilor”, datorita gustului sau delicios, a consistentei fine si a texturii...
Psoriazisul este o boala cronica autoimuna, care afecteaza de obicei pielea si unghiile, iar in unele cazuri...