Remedii naturiste pentru abraziunile de la nivelul pielii

Remedii naturiste pentru abraziunile de la nivelul pielii

Abraziunile sau juliturile sunt rani cauzate de daune superficiale la nivelul pielii, nu mai adanc decat epiderma, care se vindeca in 5-10 zile, in functie de gravitate.

Iata cateva remedii naturiste pentru abraziunile de la nivelul pielii:

1. In primul rand rana trebuie curatata bine, pentru a indeparta mizeria si pentru a se vindeca in mod corespunzator. Spalati zona afectata cu apa rece si sapun antibacterian, uscati-o cu un prosop curat, prin tamponare, aplicati un strat de lotiune de corp, pentru a mentine zona hidratata si acoperiti-o cu un pansament sau un plasture, care trebuie schimbat in mod frecvent, cel putin o data pe zi.

2. Aloe Vera este un remediu eficient pentru abraziunile de la nivelul pielii, datorita proprietatilor sale antiseptice si antiinflamatorii, ce ajuta la vindecarea rapida a ranilor, mentinandu-le hidratate. Taiati o frunza de aloe vera si scoateti gelul din interior. Aplicati gelul direct pe zona afectata si permiteti-i acestuia sa patrunda in piele. Repetati tratamentul de 2-3 ori pe zi, pana cand rana se vindeca.

3. Mierea ajuta la vindecarea rapida a ranilor superficiale de pe piele, previne aparitia infectiilor si impiedica formarea de cicatrici, datorita proprietatilor sale antiseptice, antiinflamatorii si antibacteriene. Aplicati niste miere pe zona afectata si acoperiti-o cu un bandaj. Lasati-o sa actioneze timp de o ora, indepartati bandajul si clatiti zona bine cu apa calda. Folositi acest remediu de 2-3 ori pe zi, timp de cateva zile.

4. Uleiul de cocos ajuta la tratarea abraziunilor de la nivelul pielii, datorita proprietatilor antiiflamatorii, de hidratare si care grabesc vindecarea. Aplicat pe zona afectata, acest remediu naturist creeaza un strat subtire, ce protejeaza pielea de praf, bacterii si virusi, grabind procesul de vindecare. Aplicati niste ulei de cocos extravirgin pe pielea afectata si acesta va fi absorbit in piele. Repetati tratamentul de 2-3 ori pe zi, pana cand pielea se vindeca complet.

5. Galbenelele, cunoscute si ca filimica, ajuta la vindecarea ranilor si a iritatiilor de la nivelul pielii, datorita proprietatilor antiinflamatorii, antimicrobiene si antifungice, dezinfectand si tratand zonele afectate. Striviti cateva flori proaspete de galbenele, pentru a extrage sucul si aplicati-l pe zona afectata de 2-3 ori pe zi, timp de cateva zile. Puteti folosi de asemenea unguent sau crema pe baza de galbenele, pentru a grabi vindecarea.

6. Vitamina C ajuta la tratarea tuturor tipurilor de rani de la nivelul pielii, fiind un puternic antioxidant, ce intareste sistemul imunitar, ajutandu-l sa lupte impotriva infectiilor. Pentru a mari aportul zilnic de vitamina C este indicat sa consumati fructe si legume precum portocalele, capsunele, rosiile, brocoli si ardeiul rosu sau puteti lua suplimente de vitamina C, la indicatiile unui medic.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Miros de picior sau picioare mirositoare, este cunoscut sub denumirea de bromhidrosis si poate fi foarte jenant...
Congestia nazala in termeni simpli este cunoscuta ca „nas infundat”. Acest lucru se intampla atunci cand se...
O femeie este considerata infertila daca nu poate concepe un copil, dupa ce a incercat un an...