Prostata, cancer prostata

Lista articolelor despre prostata si cancer prostata pe AflaCum.ro

Articole despre prostata si cancer prostata

Citeste cele mai noi articole despre prostata si cancer prostata publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre prostata si cancer prostata, pe AflaCum.ro!

Prostata este un organ de marimea unei nuci, localizat sub vezica urinara, care poate fi afectata de diferite boli, in randul barbatilor de peste 50 de ani, printre care se numara si cancerul de prostata.

Iata care sunt simptomele acestei boli:

1. Sange in urina, cauzat de prezenta unei tumori, ce apasa pe uretra. Daca prezentati acest simptom este indicat sa mergeti, de urgenta, la un consult medical.

Cancerul de prostata este o boala cauzata de o tumora maligna metastazica, care porneste din exteriorul prostatei si poate afecta si alte organe ale corpului. Cu cat cancerul de prostata este mai repede depistat si tratat, cu atat sansele de supravieturile ale pacientilor cresc. Iata cum se depisteaza acest tip de cancer:

O data ajunsi la varsta de 40 de ani, barbatii ar trebui sa apeleze la un medic urolog, pentru a beneficia de un screening de cancer de prostata. Acest lucru este foarte important, chiar daca nu exista simptome in acest sens, deoarece in stare incipienta, cand tumora este mica si tratabila, nu exista simptome vizibile. Daca exista un istoric in familie, in acest sens, acesta reprezinta un motiv in plus de a va face un astfel de screening.

Exista doua metode cunoscute de screening de cancer de prostata, care se recomanda, cel putin o data pe an, dupa cum urmeaza:

Examenul rectal este una dintre metodele prin  care medicii verifica prostata, pentru a descoperi posibilele anomalii ce indica prezenta cancerului de prostata, prostata marita sau prostatita.

Specialistii nu recomanda pacientilor sa-si faca singuri un astfel de control, deoarece acest procedeu necesita o buna pregatire.

Iata ce trebuie sa faceti daca doriti sa va faceti singuri un consult de prostata:

Jevtana se utilizeaza pentru tratamentul barbatilor cu cancer de prostata metastatic refractar la hormoni.

Jevtana este un medicament care contine substanta activa cabazitaxel. Acesta este disponibil sub forma de concentrat si solvent din care se prepara o solutie perfuzabila (picurare in vena).

Pentru ce se utilizeaza Jevtana?

Firmagon este o pulbere si un solvent din care se obtine o solutie injectabila.

Medicamentul contine substanta activa degarelix.

Pentru ce se utilizeaza Firmagon?

Fokusin este folosit în tratarea dificultatilor asociate cu marirea benigna a prostatei, cum ar fi: dificultati de urinare, pierderi urinare, nevoia urgenta de urinare, urinare frecventa pe timpul noptii, precum si în timpul zilei.

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament.

- Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului ELIGARD 45 mg, pulbere si solvent pentru solutie injectabila si afla pentru ce este...
Citeste prospectul medicamentului Estradurin si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Barbati: Tratamentul...
Citeste prospectul medicamentului CLANISEN® 24 mg , Comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se...
Citeste prospectul medicamentului Bicalutamid STADA 50 mg, comprimate filmate si afla pentru ce este indicat si cum...
Citeste prospectul medicamentului Bicalutamida Sandoz 50 mg, comprimate filmate si afla pentru ce este indicat si cum...
Citeste prospectul medicamentului Bicatlon 50 mg, comprimate filmate si afla pentru ce este indicat si cum se...