Puls

Lista articolelor despre puls pe AflaCum.ro

Articole despre puls

Citeste cele mai noi articole despre puls publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre puls, pe AflaCum.ro!

Hipotensiunea presupune o scadere evidenta a tensiunii arteriale, pe care bolnavul o resimte prin: starea de ameteala, slabiciune a corpului, vederea incetosata sau vertij, starea de greata si/sau voma, probleme de respiratie, durere in piept, pierderea echilibrului, durerea de cap si amorteala membrelor.

Daca tensiunea arteriala e prea mica, atunci si pulsul scade sub cotele firesti. Exista tratament clasic pentru hipotensiune(medicamente). Pulsul, insa, poate fi adus la normal si prin intermediul alimentatiei. Iata o lista de alimente care iti vor creste pulsul, care combat hipotensiunea arteriala:

Fructe oleaginoase. Alunele de padure, nucile , caju-ul si migdalele sunt pline de nutrienti, luptand, in acelasi timp, impotriva simptomelor declansate de tensiunea arteriala scazuta. Vitamina B, aflata din plin, in aceste fructe, este responsabila cu reglarea tensiunii.

Pulsul reprezinta acea miscare fiziologica ritmica de dilatare si de contractare a peretilor arterelor, determinata de cresterea volumului de sange pompat de inima. Atunci cand simtim ca inima o ia razna, pulsul creste, fenomen care se cheama tahicardie, adica o accelerare fiziologica/patologica a batailor inimii.

Care este pulsul normal? O inima sanatoasa bate de 60-100 de ori pe minut.

Cand se instaleaza tahicardia? Atunci cand pulsul depaseste 100, inseamna ca inima bate prea repede, ceea ce stiintific se cheama tahicardie. Nu te gandi imediat la ce-i mai rau! In caz de infarct, tahicardia e insotita de greata, lipsa de aer, traspiratii reci, oboseala sau durere in piept.

Verificarea pulsului va ajuta sa aflati ritmul cardiac fara echipamente speciale. Acest lucru poate fi folositor daca doriti sa scadeti in greutate sau daca aveti o afectiune la nivelul creierului.

Iata cum se verifica pulsul:

Folositi degetul aratator si cel mijlociu pentru a va lua pulsul. Nu folositi degetul mare, deoarece acesta are un puls propriu.

Exista multe locatii in corpul uman, unde se poate simti pulsul. Acesta reprezinta presiunea sangelui, generata de contractarea muschilor inimii si reflecta ritmul, frecventa si puterea contractiilor acesteia.

Cand va luati pulsul, trebuie sa tineti cont de urmatoarele lucruri:

- sa nu utilizati degetul mare, deoarece are un puls propriu, lucru care va poate induce in eroare. Acest lucru poate crea confuzie cand luati pulsul altcuiva.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.