Cum se verifica pulsul

Cum se verifica pulsul

Verificarea pulsului va ajuta sa aflati ritmul cardiac fara echipamente speciale. Acest lucru poate fi folositor daca doriti sa scadeti in greutate sau daca aveti o afectiune la nivelul creierului.

Iata cum se verifica pulsul:

Folositi degetul aratator si cel mijlociu pentru a va lua pulsul. Nu folositi degetul mare, deoarece acesta are un puls propriu.

- Pentru a va lua pulsul radial, din interiorul incheieturii de la mana, puneti buricele degetului aratator si mijlociu in adancitura de sub incheietura si apasati usor, pana simititi pulsul.

- Pentru a va lua pulsul carotidian, puneti degetul aratator si cel mijlociu in adancitura de la baza gatuluisi apasati usor, pana simititi pulsul.

Verificati-va si tineti evidenta ritmului cardiac. Folositi un ceas de mana sau de perete, cu secundar. Numarati de cate ori simtiti o pulsatie intr-un minut (60 de secunde). Aceasta este metoda cea mai exacta.

Aflati care este ritmul vostru cardiac normal. In cazul adultilor acesta este de 50-70 de batai pe minut, iar in cazul copiilor sub 18 ani, de 70-100 de batai pe minut, in stare de repaos.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Bioritmul reprezinta ritmul activitatii organismului datorat particularitatilor biologice individuale. Putini stiu, insa, ca fiecare organ din corpul...
Daca vrei sa-ti imbunatatesti sanatatea, sa arati si sa te simti minunat in acelasi timp, incearca sa...