Resuscitare, ambulanta

Lista articolelor despre resuscitare si ambulanta pe AflaCum.ro

Articole despre resuscitare si ambulanta

Citeste cele mai noi articole despre resuscitare si ambulanta publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre resuscitare si ambulanta, pe AflaCum.ro!

Resuscitarea cardio-pulmonara este o tehnica de repornire a inimii si a respiratiei unei persoane inainte de sosirea ambulantei.

Exista doua metode diferite, una pentru adulti si alta pentru copii. Iata cum se aplica aceasta unui copil sau adolescent:

Verificati daca victima se afla sau nu in stop cardiac. Luati pulsul la nivelul gatului si ascultati respiratia. Daca victima nu respira, incercati sa-i deschideti caile respiratorii. Daca aceasta nu are puls si nu respira inseamn ca se afla in stop cardiac si treceti la punctul 3.

Cursurile de resuscitare cardiopulmonare si de foloisire a defibrilatoarelor externe automate sunt necesare persoanelor care sunt responsabile cu situatii de urgenta la locul de munca, salvatorilor pofesionisti, cadrelor didactice si angajatilor sistemului de sanatate.

Iata cum puteti obtine o asemenea diploma:

Interesati-va ce fel de certificat va este necesar. Majoritatea centrelor de formare ofera diferite tipuri de cursuri de resuscitare cardiopulmonara, specifice mai multor tipuri de profesii si medii de lucru ( sistem de sanatate- spitale, cabinete stomatologice, ambulanta sau domeniu public –scoala, birouri, sali de gimnastica).

Iata ce trebuie sa faceti penrtu a chema o ambulanta, daca va confruntati cu o urgenta medicala:

In primul rand trebuie sa va calmati, oricat de grava ar fi situatia.

Sunati la 112 (apel gratuit de urgenta).

Actionati imediat. Prima ora este cruciala pentru ca nervii sa ramana in viata, ca muschii controlati de respectivii nervi sa nu devina inutili si ca victima sa-si revina pe deplin.

Riscul decesului creste daca victima nu primeste ajutor specializat imediat, pentru oprirea hemoragiei.

Insistati ca victimei sa i se faca imediat analize, pentru a vedea daca necesita fie desfundarea fluxului sanguin, cu ajutorul medicamentelor sau a unei intreventii artroscopice de indepartare a vreunui cheag de sange din artera afectata, fie oprirea hemoragiei anevrismului cerebral, printr-o operatie dificila, ce consta in introducerea unui filament spiralat in zona afectata, prin insertie artroscopica.

Iata ce trebuie sa faceti daca aveti de-a face cu o persoana care si-a amputat degetul din greseala, pentru a-i salva degetul:

Chemati ambulanta.

Calmati persoana ranita si tineti sub control hemoragia. Daca persoana in cauza nu stie ce s-a intamplat, acoperiti-i zona afectata cu o patura, un prosop sau un tricou, pentru a impiedica trauma psihologica a acesteia.