Sarbatori, hoti casa

Lista articolelor despre sarbatori si hoti casa pe AflaCum.ro

Articole despre sarbatori si hoti casa

Citeste cele mai noi articole despre sarbatori si hoti casa publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre sarbatori si hoti casa, pe AflaCum.ro!

Cu totii iubim sarbatorile de iarna. Ele ne aduc in case o atmosfera unica, magie, fericire si o familie unita. Este acea perioada a anului cand copiii il asteapta pe Mos Craciun, iar adultii se roaga pentru un an nou mai bun, mai prosper.

Brazii de Craciun invadeaza casele oamenilor, umpland de lumina si de culoare intregul peisaj. Totusi, exista si pericole in perioada sarbatorilor de iarna, de la accidente cu animalele care vor sa se joace cu bradul de Craciun, pana la nedoritele incendii provocate de instalatiile electrice sau de sobe.

Iata o lista de sfaturi cu ajutorul carora iti poti proteja caminul in perioada sfanta a sarbatorilor de iarna.

In fiecare an, pe 7 ianuarie, intreaga suflare crestin-ortodocsa sarbatoreste Soborul Sfantului Ioan Botezatorul, fiul Elisabetei si al preotului Zaharia, nascut in cetatea Orini. El l-a botezat pe Hristos in Iordan si mai este cunoscut sub denumirea de inaintemergatorul pentru ca a anuntat venirea Mantuitorului.

In aceasta zi de mare sarbatoare traditiile si obiceiurile populare sunt insemnate. Spre exemplu, in dimineata zilei de Sfantul Ion fiecare om trebuie sa se stropeasca cu agheasma noua, pentru a fi ferit de boli pe parcursul anului.

Se stie din traditia populara ca Sfantul Ioan este protectorul pruncilor si se mai tine pentru ca pruncii sa se nasca sanatosi, fara malformatii sau diformi.

Perioadele de vacanta pentru oamenii integrati social sunt, din pacate, zile de munca pentru cunoscutii hoti de locuinte. Pentru a preveni spargerea locuintei in perioada cat esti plecat in concediu, e nevoie sa iei cateva masuri. Iata care sunt acestea.

1. Cutia postala. Asigura-te ca nu ai parte de corespondenta, cat timp esti plecat in vacanta. O cutie postala plina, e semn clar pentru hoti ca in locuinta ta nu e nimeni de ceva vreme. Un imbold mai mult decat suficient pentru a-ti patrunde in casa si a fura tot ce considera de valoare. Poti ruga un vecin de incredere sa ia corespondenta(plus toatre pliantele care ajung in fata usii) in aceasta perioada!

2. Omul de incredere. Ideal ar fi sa ai o persoana apropiata(ruda, vecin) in zona, care sa ramana responsabil cu ingrijirea casei cat lipsesti(hranire animale, udare plante).

Daca incercati sa slabiti sau doriti sa va mentineti greutatea sub control, anotimpul sarbatorilor poate reprezenta o piatra de incercare in dieta, din cauza felurilor de mancare bogate in calorii, care ne impiedica sa mancam sanatos in aceasta perioada.

Iata cateva sfaturi despre cum sa respectati o dieta in timpul sarbatorilor:

Tineti cont de faptul ca vizitele de Craciun se fac pentru a petrece timpul cu familia si prietenii, nu neaparat pentru a manca si bea cat mai mult. Spiritul sarbatorilor consta in impartasirea clipelor cu cei dragi, fara a tine cont de mancare.

Ai abuzat de mancare si de bautura in timpul sarbatorilor de iarna si simti ca stomacul este umplut pana la refuz?

Daca ai dat iama in preparatele de Craciun fara sa te gandesti la urmari, poti sa folosesti cateva trucuri ca sa te dregi dupa o masa bogata. Dar nu uita ca cel mai bine este sa previi indigestia si sa te feresti de anumite combinatii alimentare.

Trucuri