Simptome cancer, depistare

Lista articolelor despre simptome cancer si depistare pe AflaCum.ro

Articole despre simptome cancer si depistare

Citeste cele mai noi articole despre simptome cancer si depistare publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre simptome cancer si depistare, pe AflaCum.ro!

Cancerul de prostata este o boala cauzata de o tumora maligna metastazica, care porneste din exteriorul prostatei si poate afecta si alte organe ale corpului. Cu cat cancerul de prostata este mai repede depistat si tratat, cu atat sansele de supravieturile ale pacientilor cresc. Iata cum se depisteaza acest tip de cancer:

O data ajunsi la varsta de 40 de ani, barbatii ar trebui sa apeleze la un medic urolog, pentru a beneficia de un screening de cancer de prostata. Acest lucru este foarte important, chiar daca nu exista simptome in acest sens, deoarece in stare incipienta, cand tumora este mica si tratabila, nu exista simptome vizibile. Daca exista un istoric in familie, in acest sens, acesta reprezinta un motiv in plus de a va face un astfel de screening.

Exista doua metode cunoscute de screening de cancer de prostata, care se recomanda, cel putin o data pe an, dupa cum urmeaza:

Cancerul de gura sau oral este o formatiune canceroasa la nivelul cavitatii bucale, cauzata, in general, de fumatul si consumul de alcool excesiv.

Iata care sunt simptomele cancerului de gura:

Dificultatea la inghitire si mestecare. Celulele cancerigene degradeaza si incapaciteaza organele afectate, impiedicandu-le, aproape in totalitate, sa-si efectueze functiile in mod obisnuit.

Fumatul in randul adolescentilor a devenit una dintre marile probleme ale societatii noastre, aceasta situatie generand probleme extrem de grave pentru sanatatea lor.

De aceea, pentru a preveni problemele viitoare, e bine sa se depisteze din timp daca un adolescent incepe sa fumeze.

Acesti pasi iti vor arata care sunt semnele dupa care poti recunoaste un tanar fumator:

Ficatul este un organ important, fiind al doilea ca marime din organism si cantarind intre 1 si 3 kilograme.

Acest organ are rolul de a detoxifia substantele si de a secreta bila, care ajuta la digerarea mancarii, luand parte la procesul de metabolizare a organismului. Nu se stie cu exactitate care sunt cauzele cancerului de ficat, desi au fost deja identificati cativa factori de risc.

Pe langa ciroza ficatului si hepatita, fumatul are legatura cu cancerul de ficat, alaturi de expunerea indelungata la clorura de vinil.  

Cancerul este o boala nemiloasa, care este determinata de producerea unei (unor) celule canceroase  care se divide necontrolat si care invadeaza celelalte celule sanatoase. 

Unele forme de cancer pot fi tratate  daca  sunt diagnosticate din timp; o astfel de forma este cea de cancer la gat (faringian). Daca cancerul este depistat in faza incipienta exista sanse foarte mari de recuperare. Este foarte important sa cunosti simptomele specifice cancerului faringian pentru a putea consulta un medic specialist in acest sens.

Celulele cancerigene apar de obicei la nivelul corzilor vocale iar mai apoi invadeaza zonele vecine: laringe, amigdale, limba.

Cancerul osos este o forma de cancer ce afecteaza oasele, intalnita  de obicei la copii si adolescenti.

Orice os din organism poate fi afectat, dar cel mai ades sunt afectate oasele lungi din alcatuirea bratelor si picioarelor.

Cancerul osos se refera strict la formele de cancer ce afecteaza direct osul si nu la raspandirea celulelor cancerigene (din alte parti ale corpului) la oase.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.