Studii, emotii

Lista articolelor despre studii si emotii pe AflaCum.ro

Articole despre studii si emotii

Citeste cele mai noi articole despre studii si emotii publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre studii si emotii, pe AflaCum.ro!

Studiile arata ca prin incercarea de a atinge anumite teluri in viata, ne putem imbunatati nivelul de trai.

Telurile pe termen lung atrag o serie de alegeri si decizii, ce implica un anumit efort. Daca faceti o analiza a nivelului de trai, puteti sa va concentrati pe lipsuri si pe oportunitatile de imbunatatire a acestora.

Iata cateva sfaturi in acest sens:

Fiecare emotie puternica, traire, sentiment accentuat provoaca modificari la nivelul organismului. De aceea in popor exista expresii precum negru de suparare, am inima amara, in culmea fericirii sau imi crapa capul de nervi. Orice emotie se resimte undeva in corpul uman.

Emotiile reprimate imbolnavesc organismul. Emotiile neprocesate , neeliberate devin daunatoare mai devreme sau mai tarziu. Energia creata de acestearamane blocata in interior si se poate manifesta prin tensiune musculara, durere sau alte boli.

Harta emotiilor. Unde se resimte fiecare traire in parte? Un stiud creat de cativa cercetatori finlandezi a scos la iveala o harta a emotiilor. Mai exact, fiecare traire se manifesta destul de precis intr-o zona a corpului. Cum s-a ajuns la rezultat? Au fost puse in practica 5 experimente online cu sute de participanti din medii culturale diferite. Respondentii au fost expusi la stimuli care sa genereze anumite sentimente. De asemenea, li s-a cerut participantilor sa identifice care dintre regiunile organismelor lor s-au simtit active si care nu in prezenta declansatorilor emotionali. Concluzia a fost ca tiparele senzatiilor corporale erau in concordanta cu toate sentimentele testate! Mai exact, harta anatomica pe care au descoperit-o oamenii de stiinta este generala!

Oricine poate avea diferite emotii neplacute de-a lungul vietii, datorita unor intamplari nefericite, ce pot cauza stari de frustrare si furie.

Iata cum puteti sa va exprimati durerea emotionala intr-un mod sanatos:

Apelati la ajutorul unui psiholog, care sa va ghideze in acest sens si sa va va ajute sa treceti peste momentele nefericite.

Va invitam la un workshop de comunicare destinat oamenilor interesati de dezvoltare personala care vor sa stie mai multe despre acest subiect atat de util si interesant. Tema este “Limbajul corpului, emotii si sentimente”.

93% din limbajul nostru este exprimat nonverbal si cu toate ca stim asta, ne facem foarte putin timp sa aprofundam subiectul. De ce? Pentru ca stim ca e foarte complex, ar necesita si materiale citite si analiza apoi pe oameni in diverse situatii si studiu pe noi, surprinzandu-ne adevaratele  trairi si sentimente…si analiza in context pentru ca uneori analizate doar punctual, gesturile nu exprima esenta lucrurilor. In concluzie e coplesitor gandul si atunci, invinsi de urgentele prezentului , abandonam cam nefericiti acest subiect de altfel extrem de interesant din punct de vedere psihologic.

Cine nu ar vrea sa stie mai multe despre ceilalti? Ce gandesc si mai ales ce simt? Cine nu ar vrea sa stie cand e simpatizat sau neaceptat? Cine nu ar vrea sa stie de fiecare data cand e mintit? Cine nu ar vrea sa prevada un moment de primejdie sis a se retraga la timp? Pentru ca uneori chiar se poate…si constam asta cu durere dupa un timp, disecand retroactiv, ca au semne pe care le-am ignorant.

Obtinerea unui job bun si implicit siguranta financiara depind foarte mult de finalizarea studiilor.

Acestea sunt extrem de importante si nu sunt deloc dificile, daca avem in vedere urmatoarele lucruri:  

Studiul intens este una dintre conditiile finalizarii studiilor. Acesta se bazeaza pe memorare, care nu este deloc dificila. Pentru a memora cu usurinta ceva incepti mai intai cu partea cea mai usoara, trecand treptat la lucrurile mai dificile.

Persoanele care imbina studiile cu munca urmeaza o facultate si se intretin din punct de vedere financiar, in acelasi timp.

Studentii care lucreaza au parte de distractii si acumuleaza, totodata, experienta de lucru. Insa nu este deloc usor sa inveti si sa muncesti, in acelasi timp.

Iata cateva sfaturi in acest sens:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Structurarea unui CV poate fi extrem de dificila, mai ales pentru cei care nu si-au terminat inca...