Teren mici dimensiuni, teren agricol mic

Lista articolelor despre teren mici dimensiuni si teren agricol mic pe AflaCum.ro

Articole despre teren mici dimensiuni si teren agricol mic

Citeste cele mai noi articole despre teren mici dimensiuni si teren agricol mic publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre teren mici dimensiuni si teren agricol mic, pe AflaCum.ro!

Ai un teren mic si nu stii ce sa faci cu el? Infiintarea unei culturi agricole este o idee excelenta, spunem noi. Inainte de a te a puca de agricultura, trebuie sa ai ce iti trebuie, de la cunostinte in domeniu pana la echipamentele necesare.

Cum sa infiintezi o cultura pe un teren de mici dimensiuni:

1. Informeaza-te! Indiferent de tipul de cultura pe care-l alegi, mai intai trebuie sa cunosti totul despre acest subiect! Asadar, decide ce cultura urmeaza sa infiintezi, iar apoi strange informatii din surse calificate despre repsectiva cultura. Informatiile generale si datele specifice sunt la fel de importante. In primul rand, trebuie sa alegi un soi potrivit pentru regiunea ta, apoi sa stii cum evolueaza cultura pe tipul de sol detinut. Lucrarile de sezon sunt la fel de importante. Daca stii sa le pui in practica in mod corect, cultura se va dezvolta cum trebuie.

Vrei sa dezvolti o afacere in domeniul agricol, dar nu ai prea mult teren la dispozitie? Exista culturi profitabile si pe astfel de suprafete. Inainte de toate, insa, fa-ti planul de afaceri, raportandu-te si la valorificarea recoltei respective. Degeaba produci, daca nu ai unde sa vinzi!

Culturi profitabile pe teren agricol mic. Fructele si/sau legume intr-un spatiu mic? Evident ca trebuie sa iei in calcul acele produse care au preturi medii si chiar mari pe piata. Rosiile, nucile, ciresele, capsunile, alunele sau catina sunt exemplele pe care le vom prezenta astazi.

Culturi profitabile pe teren agricol mic. Rosiile. Tomata/rosia este oficial fruct, dar toata lumea o stie de leguma. Ramane un produs foarte profitabil pe spatii mici, atata direct in camp, cat si in solar. In general, se cauta rosii din soiuri mai ciudate precum cherry, negre, roz sau galbene. Acestea se vand foarte bine in orice moment al anului. Soiurile normale, ca inima de bou, este bine sa le vinzi in extrasezon, atunci cand ele nu exista din belsug in piete. Pentru asta, vei avea nevoie de solar. Productia de acest tip poate ajunge la 80 tone, daca faci tehnologie intensiva. Altfel, vei ajunge la o productie de maximum 40 tone. Pretul unui kilogram de rosii poate porni de la 2 lei. Pe tarabe, el ajunge la 12-17 lei in extrasezon si la 5-8 lei in sezon(soiul inima de bou). Exista si riscuri in aceasta afacere, deoarece piata este foarte aglomerata. In plus, solarul te va costa minimum 10 000 euro.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.