Terra, pamant

Lista articolelor despre terra si pamant pe AflaCum.ro

Articole despre terra si pamant

Citeste cele mai noi articole despre terra si pamant publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre terra si pamant, pe AflaCum.ro!

Pamantul are o miscare de rotatie continua, insa oamenii nu percep aceasta miscare! Te-ai intrebat vreodata de ce? Cu siguranta , ti s-a explicat la scoala, insa poate nu ti-a placut lectia respectiva sau poate ai uitat, odata cu trecerea anilor. Ei bine, iti reamintim noi despre ce este vorba.

Pamantul se roteste cu o viteza de circa 1600 km/h si orbiteaza in jurul Soarelui cu o viteza de aproximativ 107000 km/h. Cu toate acestea, oamenii nu pot percepe aceasta miscare.

De ce nu simti miscarea de rotatie a Pamantului? Explicatiile sunt simple. In primul rand, pentru a putea percepe orice urma de miscare, ar trebui sa ai un punct fix de referinta, care nu trebuie sa se miste odata cu Pamantul. Doar asa poate omul simti schimbarile pozitiei in spatiu.  Pare ca Soarele sau stelele se misca, iar noi stam pe loc. Realitatea e, insa,  ca Terra se afla intr-o rotatie continua, pe care nu o poti simti din cauza punctelor de referinta prea indepartate.

Stai intr-o zona cu sol acid, cu un pH de maximum 5,5? In acest caz, probabil stii ca e utila dezinfectarea pamantului cu var. Astfel, mineralele esentiale nu vor mai fi blocate si vor ajuta plantele sa se dezvolte armonios.

Cum sa dezinfectezi solul cu var. Tipuri de var:

- var agricol(carbonatul de calciu);

Ai cumva un copac care creste unde nu vrei?

Poate ca e prea aproape de casa ta sau poate ca ii da gradinii tale umbra nedorita. E posibil sa transplantezi un copac, cu conditia ca acesta sa nu fie prea mare si inradacinat.

Iata pasii implicati:

Fie ca aveti plante de interior in ghivece sau o gradina in aer liber plina de verdeata si flori, selectia solului este esentiala pentru sanatatea plantelor. Pentru ca acestea sa creasca in conditii optime, alegerea solului potrivit este o prima conditie care influenteaza dezvoltarea plantelor in cele mai bune conditii.

Atunci cand alegi solul ce urmeaza sa fie cultivat, tine cont ca plantele au nevoie de irigare, substante nutritive, o anume consistenta si un pH adecvat.

In continuare vei afla cum sa alegi solul potrivit pentru plante, avand ca puncte de reper trei calitati esentiale ale solului.

Sol organic sau non-organic

 Decide daca vei reutiliza solul organic din ghiveci sau solul non-organic de unica folosinta.

- Solul organic de ghiveci contine organisme microscopice. In solul organic se adauga substante nutritive, lucru care il face reutilizabil atat pentru florile din ghivece, cat si pentru gradina din curte.  

- Solurile non-organice din ghiveci, care contin ingrediente cum ar fi turba, gunoi de grajd si humus, sunt aruncate dupa numai un sezon, deoarece plantele care cresc in ghivece sunt in imposibilitatea de a absorbi nutrientii din sol. Orice ingrasaminte sau substante nutritive non-organice folosite in solul din ghivece sunt plasate acolo de oameni, iar acest lucru presupune o anumita stiinta legata de cultivarea plantelor.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.