Terra

Lista articolelor despre terra pe AflaCum.ro

Articole despre terra

Citeste cele mai noi articole despre terra publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre terra, pe AflaCum.ro!

Pamantul are o miscare de rotatie continua, insa oamenii nu percep aceasta miscare! Te-ai intrebat vreodata de ce? Cu siguranta , ti s-a explicat la scoala, insa poate nu ti-a placut lectia respectiva sau poate ai uitat, odata cu trecerea anilor. Ei bine, iti reamintim noi despre ce este vorba.

Pamantul se roteste cu o viteza de circa 1600 km/h si orbiteaza in jurul Soarelui cu o viteza de aproximativ 107000 km/h. Cu toate acestea, oamenii nu pot percepe aceasta miscare.

De ce nu simti miscarea de rotatie a Pamantului? Explicatiile sunt simple. In primul rand, pentru a putea percepe orice urma de miscare, ar trebui sa ai un punct fix de referinta, care nu trebuie sa se miste odata cu Pamantul. Doar asa poate omul simti schimbarile pozitiei in spatiu.  Pare ca Soarele sau stelele se misca, iar noi stam pe loc. Realitatea e, insa,  ca Terra se afla intr-o rotatie continua, pe care nu o poti simti din cauza punctelor de referinta prea indepartate.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.