Trandafir, cartof

Lista articolelor despre trandafir si cartof pe AflaCum.ro

Articole despre trandafir si cartof

Citeste cele mai noi articole despre trandafir si cartof publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre trandafir si cartof, pe AflaCum.ro!

Trandafirul reprezinta intotdeauna un cadou special. Din pacate, e un dar care creeaza impact pe termen scurt, ca aproape orice floare. De ce? Simplu. Pentru ca traieste destul de putin. Totusi, exista o metoda simpla si eficienta de a prelungi viata trandafirilor. Ti-o prezentam in randurile ce urmeaza.

Ai nevoie de:

- un trandafir;

Buruiana din gradina nu ocoleste nici cartoful! Asadar, trebuie sa cauti metode eficiente de combatare a acesteia. Un prim moment important ar fi chiar dupa plantarea cartofilor, folosind un erbicid preemergent potrivit. O astfel de substanta formeaza un strat protector in sol si impiedica germinarea semintelor buruienilor.

Cum sa scapi de buruiana din cartofi. Alege un erbicid preemergent. Cele mai eficiente erbicide de acest tip destinate cartofilor sunt:

- S-metolaclor (Dual Gold 960 EC) – combate buruienile monocotiledonate si unele dicotiledonate.

Cartoful este una dintre cele mai populare plante din gradina gospodarului roman! Se cultiva pe suprafete mari, insa nu e usor de ingrijit. Asta si pentru ca se poate confrunta cu diverse boli si daunatori. Despre acestea in cele ce urmeaza.

Cele mai comune boli ale cartofului si cum sa le previi:

1. Putregaiul brun. Aceasta afectiune este cauzata de fungii din genurile Phytophthora si Fusarium, care prospera in soluri umede si reci. Primele semne ale acestei boli pot fi observate pe frunze sub forma unor pete usor inaltate si ude, care apoi se extind pe intregul tubercul. Odata ce nivelul de umiditate creste, petele devin brun inchise si dezvolta mucegai. Pentru a preveni putregaiul brun, asigura drenarea eficienta a solului, evita irigarea excesiva si practica rotatia culturilor. In cazul in care putregaiul brun s-a instalat in recolta, se folosesc tratamente fungicide specifice.

Cartoful este un ingredient de baza in multe bucatarii ale lumii. Poate fi preparat in zeci de moduri delicioase. Are el, insa, alte utilitati? Raspunsul este da. Cartoful poate fi folosit si pentru curatarea anumitor suprafete, ca tratament impotriva arsurilor solare sau pentru curatarea argintului. Si asta nu e tot!

Cum sa folosesti cartofii. Moduri de utilizare mai putin cunoscute:

1. Curatarea ruginei. Multe metale ruginesc si este absolut normal sa se intample asta. Intrebarea e cum rezolvi problema? In mod surprinzator, un cartof te poate ajuta:

Trandafirii nu sunt greu de transplantat. Trebuie doar sa respecti cateva reguli simple, cum ar fi mutarea intr-un loc curat, fara buruieni sau alte plante. Trandafirul se dezvolta cel mai bine cand creste singur sau in preajma altor trandafiri.

Cand sa transplantezi trandafirii. In doua perioade ale anului se recomanda sa muti trandafirii. Primavara devreme si toamna devreme(sfarsit de august, pana la jumatatea lunii septembrie).

Cum sa transplantezi trandafirii:

Te-ai saturat de acnee? Vrei sa ai, in sfarsit, un ten luminos, stralucitor? E timpul sa folosesti o formula magica, utilizata din cele mai vechi timpuri! Este vorba despre apa de trandafiri.

Beneficiile apei de trandafiri(apa trandafirie):

- mentine echilibrul ph-ului si controleaza de asemenea excesul de ulei a pielii;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Un desert aromat facut din aluat cu crema de unt este trandafirul. Ingrediente: - 400 grame faina,...
Considerata o delicatesa, dulceata de trandafir are un parfum deosebit, iar ca sa iasa ca la carte,...