Dulceata de trandafir

Dulceata de trandafir

Considerata o delicatesa, dulceata de trandafir are un parfum deosebit, iar ca sa iasa ca la carte, folositi trandafir de Damasc pentru realizarea acestei retete dulci.

Ingrediente:

- 250 g petale de trandafir,
- 1 1/4 kg zahar,
- 1/2 lingurita sare de lamaie.

Mod de preparare:

1

Se aleg trandafiri frumosi care sa nu fie vestezi.

2

Se aleg petalele una cate una, rupand capatul alb, apoi se vantura usor sau se cern, ca sa nu ramana deloc praf galben printre ele.

3

Se freaca cu mana 150 grame frunze alese, cu jumatate lingurita sare de lamaie pisata, usor, pana se fac rosii si cu grija sa nu se rupa petalele.

4

Se tin la rece. Frunzele ramase (se pot intrebuinta si cele mai vestede sau patate) se fierb cateva minute cu 1 litru apa, se lasa sa se raceasca.

5

Se strecoara printr-o panza. Se pun in tingirea de dulceata trei pahare de zeama bine limpezita, cu 1,250 kg zahar.

6

Dupa ce s-a topit zaharul, se pun frunzele frecate cu sare de lamaie, se impinge tingirea pe foc iute, se lasa sa fiarba bine, pana se leaga cat trebuie.

7

Se adauga putina zeama de lamaie, se ia spuma si se incearca pe o farfurioara.

8

Cand sunt gata, se toarna intr-un castron foarte curat sa se raceasca.

9

Se pune in borcane, care se leaga cu hartie pergament si se fierb 15 minute intr-un vas cu apa.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dulceata de smochine este foarte gustoasa si destul de simplu de preparat. Urmeaza reteta de mai jos. ...
Dulceata este o minunatie culinara, indiferent in ce sezon o servesti. Astazi, iti prezentam o reteta speciala...
Dulceata de capsuni este minunata, daca stii s-o prepari. O poti face prin fierberea fructelor, metoda mai...