Trandafir, ceai

Lista articolelor despre trandafir si ceai pe AflaCum.ro

Articole despre trandafir si ceai

Citeste cele mai noi articole despre trandafir si ceai publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre trandafir si ceai, pe AflaCum.ro!

Ceaiul din petale de trandafir intareste sistemul imunitar, protejeaza ficatul de diferite afectiuni, este bogat in vitaminele A, C, E, minerale, flavonoizi, taninuri, precum si acizi grasi esentiali.

De asemenea, ceaiul din petale de trandafir creste pofta de mancare, imbunatateste circulatia, este un puternic antioxidant, afrodisiac, purificator al ochilor si tenului.

Ingrediente: flori de hibiscus, scorisoara, radacina de cicoare, coji de lamaie, frunze de rooibos, petale de trandafiri, vanilie, rizomi de ghimbir, fructe de cardamom, cuisoare, ulei esential de mandarine, ulei esential de trandafiri.

Mod de preparare si administrare: infuzie. Intr-o cana, peste un plic de ceai se adauga 250 ml apa clocotita. Se tine acoperit 5-10. Se beau 2-3 cani pe zi, cu 30 min înaintea meselor principale ale zilei.

Ceaiul de menta este o bautura delicioasa si relaxanta, cu numeroase beneficii pentru sanatate. Indiferent daca il prepari din frunze proaspete sau din pliculete, ceaiul de menta va fi gata in cateva minute. Ceaiul de menta este excelent atat in sezonul rece, cand il vei consuma fierbinte, cat si in sezonul cald, cand menta din ceaiul racit va oferi o binevenita senzatie de racorire.

Ceai de menta din frunze proaspete. Ingrediente pentru o cana:

- 9-10 frunze de menta;

Urzica este o planta erbacee din familia urticaceelor, utilizata in medicina, in alimentatie, dar si in industria textila. Astazi vom vorbi despre ceaiul de urzici, care ofera organismului vitaminele A, E si C, plus carotinoide si antioxidanti, necesare pentru intarirea sistemului imunitar.

Ceaiul de urzici se poate prepara din orice parte a plantei, inclusiv radacina. Specialistii recoamnda, insa, folosirea frunzelor mai tinere(sunt mai efiiente), aflate aproape de varful plantei. Sigur ca, atunci cand culegi urzici, ar fi bine sa iti pui niste manusi, pentru a evita mancarimile ulterioare provocate de sistemul de autoaparare al plantei(spini). Poti prepara ceai din urzici verzi sau uscate.

Ceai de urzici. Ingrediente:

Esti mare amator de ceaiuri? Daca da, ar fi cazul sa incerci o reteta aparte. Ne referim la ceaiul de trandafiri! Este usor, aromat si aduce o multime de beneficii in organism, dintre care amintim: are efecte pozitive asupra sistemului nervos, face pielea mai frumoasa si ajuta la mentinerea sanatatii tractului urinar.

Ceai cu petale proaspete de trandafir. Ingrediente:

- una/doua cesti de petale de trandafiri abia culese(fara pesticide);

Esti bautor/are de ceai? Daca da, indiferent de aroma pe care o alegi, iti recomandam sa adaugi o lingurita dintr-un fruct cu origini asiatice in fiecare cana. Sa nu mentinem suspansul :) Este vorba despre din ce in ce mai popularul goji!

Goji a fost si este folosit in Asia pentru tratarea multor afectiuni. Poti consuma aceste fructe in stare naturala sau in amestecuri. Iata ce beneficii poate aduce o lingurita de goji adaugata in cana de ceai. Cum scriam si mai sus, nu conteaza ce tip de ceai preferi!

Efect antioxidant. Goji e incarcat de vitamine antioxidante (A, C, E), minerale (seleniu, zinc) si fitochimicale (carotenoide, polizaharide, flavonoide). Astfel, datorita acestor compusi goji-ul atenueaza efectele stresului, lupta contra imbatraniri si a radicalilor liberi. Mai mult ,. acest fruct e capabil sa creasca nivelul de superoxid (SOD) si peroxidaza, doua dintre enzimele antioxidante importante.

Esti mare consumator de ceai? Daca da, probabil ca bei ceaiul din infuzie de plante. Ai la indemana si varianta mai putin recomandata de medici, ceaiul la plic. In cazul in care mergi pe cea de a doua varianta(mai comoda, ce-i drept), te sfatuim sa nu mai arunci pliculetele folosite! Ele pot fi utilizate cu succes. De fapt, vei fi uimit/a sa afli cate lucruri bune poti face cu un pliculet folosit de ceai!

Cum sa refolosesti pliculetele de ceai:

Hidrateaza pielea.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ceaiul de mere este o bautura mai putin populara in Romania. Nu stim de ce, daca ne...
Trandafirii nu sunt greu de transplantat. Trebuie doar sa respecti cateva reguli simple, cum ar fi mutarea...
Te-ai saturat de acnee? Vrei sa ai, in sfarsit, un ten luminos, stralucitor? E timpul sa folosesti...
Papadia, o planta pe care o gasim din abundenta, mai ales in zonele rurale. Putini stiu, insa,...
Trandafirul reprezinta intotdeauna un cadou special. Din pacate, e un dar care creeaza impact pe termen scurt,...
Iata cateva remedii naturale impotriva crampelor menstruale: Aplicati caldura pe burta. Puteti folosi o perna sau...