Ceai cu petale proaspete de trandafir. Ingrediente:
- una/doua cesti de petale de trandafiri abia culese(fara pesticide);
- 3 cani de apa;
- miere/alt indulcitor(optional).
Ceai cu petale proaspete de trandafir. Mod de preparare:
- spala bine petalele abia culese sub jet de apa;
- pune apa intr-o cratita si adauga petalele;
- fierbe amestecul timp de 5 minute la foc mare;
- strecoara amestecul;
- muta ceaiul intr-o cana/sticla si adaugsa mierea/indulcitorul. Il poti bea fierbinte sau dupa racire. Efectele sunt aceleasi, iar gustul nu se pierde!
Ceai de trandafir verde. Ingrediente:
- se folosesc petale uscate de trandafir verde. Le poti usca acasa sau le poti cumpara din magazine;
- ceai verde pulbere;
- miere(optional)
Ceai de trandafir verde. Mod de preparare:
- usuca petalele. Daca ai trandafir verde in curte, poti culege petale pe care le vei usca;
- alege petale dulci(exista si amare). Daca nu te pricepi, cere sfatul unui cunoscator;
- petalele nu trebuie culese cu roua pe ele;
- umple o punguta pe jumatate si inchide-o cu un elastic;
- agata punguta cu petale intr-un loc cald, uscat si intunecat. Uscarea petalelor va avea loc in circa o saptamana;
- odata ce petalele s-au uscat, poti pregati ceaiul. Combina in parti egale frunzele de trandafir ceaiul verde pulbere;
- amesteca ingredientele, apoi muta-le intr-un vas ermetic;
- incalzeste apa, apoi adauga o lingurita, doua din amestec sau urmand instructiunile pentru ceaiul verde;
- adauga miere, daca preferi varianta mai dulce.
Citeste si: De ce si cum sa consumi ceai de Hibiscus