Varfuri sparanghel, sparanghel retete

Lista articolelor despre varfuri sparanghel si sparanghel retete pe AflaCum.ro

Articole despre varfuri sparanghel si sparanghel retete

Citeste cele mai noi articole despre varfuri sparanghel si sparanghel retete publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre varfuri sparanghel si sparanghel retete, pe AflaCum.ro!

Sparanghelul este o leguma gustoasa si sanatoasa care se potriveste la aproape orice masa. Probabil ca esti obisnuit sa gatesti tulpini intregi, insa, te-ai intrebat vreodata daca poti manca si varfurile? Cu siguranta ca da! De fapt, varfurile de sparanghel sunt cele mai gustoase si mai fragede parti ale acestei plante.

Prepararea sparanghelului

1. Cumpara sparanghel cu varfuri inchise. Sparanghelul trebuie sa aiba varfuri ferme , compacte, inchise. Asta inseamna ca e proaspat si gustos. De asemenea, e bine sa alegi sparanghel cu tilpini drepte. Daca sparanghelul are varf deschis si nu ai alta optiune, il poti revigora inmuiandu-l cateva minute in apa rece!

Sparanghelul alb este, de fapt, sparanghel standard (verde) ce nu a crescut niciodata deasupra solului; lipsa luminii solare impiedica dezvoltarea clorofilei. In general, sparanghelul alb are o aroma mai blanda si un invelis mai dur decat omologul sau verde. Fierberea si pregatirea la abur sunt cele mai populare moduri de a gati sparanghelul alb, insa prajirea si gratarul sunt si ele metode destul de comune.

Cum sa gatesti sparanghel alb. Fierberea. Ingrediente:

- 450 g de sparanghel alb;

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.