Varsta, schimbari organism

Lista articolelor despre varsta si schimbari organism pe AflaCum.ro

Articole despre varsta si schimbari organism

Citeste cele mai noi articole despre varsta si schimbari organism publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre varsta si schimbari organism, pe AflaCum.ro!

Organismul uman trece prin anumite schimbari, dupa varsta de 30 de ani. Unele dintre aceste modificari pot parea surprinzatoare. De exemplu, in ciuda faptului ca esti mai experimentat, creierul tau devine, de fapt, mai mic! E un fenomen general valabil!

Ce schimbari se produc in organism, dupa varsta de 30 ani:

1. Creierul se micsoreaza. Nu! Creierul tau nu creste, odata cu inaintarea in varsta. Din contra! Se micsoreaza. Creierul pierde aproximativ 50 000 neuroni pe zi, dupa varsta de 30 ani. Nu exista, insa, niciun motiv sa intri in panica, deoarece creierul se adapteaza. De asemenea, s-a constatat ca volumul creierului scade odata cu varsta: pierde circa 5% pe deceniu, dupa 40 ani! Acest fenomen afecteaza memoria, in special memoria episodica.

Toamna aduce de fiecare data schimbari simtitoare de temperatura, zile mai scurte si modificari in organismul uman. Fie ca este vorba despre uscarea pielii sau caderea parului, corpul experimenteaza in aceasta perioada unele efecte normale ce pot fi explicate din punct de vedere stiintific. Sigur ca aceste schimbari variaza de la o persoana la alta.

Cum influenteaza toamna organismul uman:

1. Piele mai uscata. Unul dintre cele mai comune efecte produse in acest anotimp este uscarea pielii. Dermatologii au demonstrat ca fiecare schimbare sezoniera a temperaturii actioneaza ca un soc pentru organism, perturband echilibrul chimic tipic al pielii si provocand uscaciune. Nici trecerea de la vara la toamna nu face exceptie. Sfat: mentine pielea hidratata band apa si consumand alimente cu continut ridicat de apa. Nu uita sa folosesti si creme hidratante.

imbratiseaza-ti varsta! Doar pentru ca ai 60 ani, nu inseamna ca trebuie sa te imbraci demodat si sa arati batran/a! Poti oricand sa te imbraci in functie de varsta si sa fii in continuare stilat/a. Atunci cand iti stabilesti garderoba de baza, trebuie doar sa alegi haine si tinute care sa-ti accentueze trasaturile pozitive si sa-ti completeze stilul de viata .

Cum sa te imbraci dupa 60 ani. Actualizarea garderobei:

1. Fa-ti timp pentru a scapa de hainele inutile. Golirea sifonierului este o sarcina obositoare, dar necesara! Fii ferm/a in luarea deciziilor! Daca un iobiect vestimentar nu iti mai place, scapa de el!

Ai trecut de  50 ani? Probabil, e un moment minunat din viata ta plina de impliniri! In egala masura, insa, imbatranirea poate aduce probleme de ordin psihic si fizic. Asta mai ales daca nu ai un stil de viata sanatos. Altfel spus, dupa 50 ani trebuie sa fii atent/a la obiceiurile cotidiene. In fond, imbatranirea nu trebuie sa insemne un declin al sanatatii.

Poti fi plin/a de viata pe masura ce imbatranesti! Pentru asta trebuie sa ai grija de sanatatea ta, sa adopti obiceiuri sanatoase, sa ai activitate fizica, sa consumi alimente potrivite etc.
Iata cum poti sa te mentii sanatos/sanatoasa, dupa varsta de 50 ani:

A. Obiceiuri sanatoase:

Viata se deruleaza intr-un ritm alert in societatea moderna. Cariera, dezvoltare personala, castiguri care sa iti permita evolutia financiara, stres. Ce sa mai...O femeie de succes nu se formeaza peste noapte. Si uite asa, facandu-ti planuri, evoluand constant, parca nici nu realizezi cand ai ajuns la 40 ani! Nu te alarma! E varsta la care noi orizonturi se deschid. E timpul sa pui in practica tot ce ai invatat pana acum!

Lucruri pe care orice femeie ar trebui sa le stie la 40 ani:

1. Deciziile iti apartin. Ai devenit suficient de inteleapta pentru a intelege ca iti poti face singura alegerile. Iesi de sub controlul altora(dca te aflai in aceasta situatie). Te vei simti mult mai bine in pielea ta! Fa ceea ce crezi ca e bine pentru tine, ignorand gura lumii, asa cum spunem noi, romanii. Viata ta va arata exact asa cum doresti, deoarece vei actiona in acest sens.

Evolutia sociala ar trebui sa aduca si evolutie fizica. Se intampla, insa, acest fenomen? Si da. Si nu. Exista schimbari pozitive, dar si unele nedorite. Despre acestea, in articolul de mai jos.

Schimbari dorite si nedorite ale organismului:

Pistrui in locul protectiei solara. Pistruii apar atunci cand o persoana petrece mult timp la soare, dar dispar atunci cand nu exista expunere masiva la ultraviolete, iar pielea poate sintetiza vitamina D. In prezent, pistruii sunt vazuti la mai multe persoane, indiferent de culoarea pielii si a parului lor. Vorbim mutatia geneteica ce i-a ajutat pe stramosii nostri sa traiasca in teritorii unde soarele aparea putin in timpul iernii si din belsug pe timp de vara. In zilele noastre, pistruii continua sa fie un scut impotriva razelor solare.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Nu putem spune ca exista vreo varsta portrivita pentru casatorie. Acest pas implica maturitate si unirea a...