Varsta organism, schimbari organism

Lista articolelor despre varsta organism si schimbari organism pe AflaCum.ro

Articole despre varsta organism si schimbari organism

Citeste cele mai noi articole despre varsta organism si schimbari organism publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre varsta organism si schimbari organism, pe AflaCum.ro!

Organismul uman trece prin anumite schimbari, dupa varsta de 30 de ani. Unele dintre aceste modificari pot parea surprinzatoare. De exemplu, in ciuda faptului ca esti mai experimentat, creierul tau devine, de fapt, mai mic! E un fenomen general valabil!

Ce schimbari se produc in organism, dupa varsta de 30 ani:

1. Creierul se micsoreaza. Nu! Creierul tau nu creste, odata cu inaintarea in varsta. Din contra! Se micsoreaza. Creierul pierde aproximativ 50 000 neuroni pe zi, dupa varsta de 30 ani. Nu exista, insa, niciun motiv sa intri in panica, deoarece creierul se adapteaza. De asemenea, s-a constatat ca volumul creierului scade odata cu varsta: pierde circa 5% pe deceniu, dupa 40 ani! Acest fenomen afecteaza memoria, in special memoria episodica.

Toamna aduce de fiecare data schimbari simtitoare de temperatura, zile mai scurte si modificari in organismul uman. Fie ca este vorba despre uscarea pielii sau caderea parului, corpul experimenteaza in aceasta perioada unele efecte normale ce pot fi explicate din punct de vedere stiintific. Sigur ca aceste schimbari variaza de la o persoana la alta.

Cum influenteaza toamna organismul uman:

1. Piele mai uscata. Unul dintre cele mai comune efecte produse in acest anotimp este uscarea pielii. Dermatologii au demonstrat ca fiecare schimbare sezoniera a temperaturii actioneaza ca un soc pentru organism, perturband echilibrul chimic tipic al pielii si provocand uscaciune. Nici trecerea de la vara la toamna nu face exceptie. Sfat: mentine pielea hidratata band apa si consumand alimente cu continut ridicat de apa. Nu uita sa folosesti si creme hidratante.

Evolutia sociala ar trebui sa aduca si evolutie fizica. Se intampla, insa, acest fenomen? Si da. Si nu. Exista schimbari pozitive, dar si unele nedorite. Despre acestea, in articolul de mai jos.

Schimbari dorite si nedorite ale organismului:

Pistrui in locul protectiei solara. Pistruii apar atunci cand o persoana petrece mult timp la soare, dar dispar atunci cand nu exista expunere masiva la ultraviolete, iar pielea poate sintetiza vitamina D. In prezent, pistruii sunt vazuti la mai multe persoane, indiferent de culoarea pielii si a parului lor. Vorbim mutatia geneteica ce i-a ajutat pe stramosii nostri sa traiasca in teritorii unde soarele aparea putin in timpul iernii si din belsug pe timp de vara. In zilele noastre, pistruii continua sa fie un scut impotriva razelor solare.

Varsta din buletin ar trebui sa fie similara cu cea a organismului tau? Nu neaparat! Ritmul biologic este cel care dicteaza in ceea ce priveste corpul uman; iar acest ritm biologic este influentat de felul in care traiesti, in care alegi sa tratezi organismul. Asadar, varsta biologica ar putea fi adevarata varsta a organismului. Oamenii de stiinta chiar au creat metode prin care sa poti afla varsta reala a corpului.

Test pentru aflarea varstei reale a organismului. Raspunde sincer intrebarilor de mai jos. Fiecare raspuns are o nota. Din varsta de buletin, va trebui sa aduni/scazi nota fiecarui raspuns in parte. La final, vei obtine varsta reala a organismului(varsta biologica):

1. Cu cati prieteni vorbesti despre problemele tale?

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.