Vinuri

Lista articolelor despre vinuri pe AflaCum.ro

Articole despre vinuri

Citeste cele mai noi articole despre vinuri publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre vinuri, pe AflaCum.ro!

Romania este o tara binecunoscuta pentru vinurile sale de inalta calitate! Daca esti un degustator la inceput de drum, trebuie sa citesti acest articol. Iti vom prezenta 5 dintre cele mai bune vinuri romanesti.

Vinuri romanesti de inalta calitate:

1. Grasa de Cotnari. Vorbim despre, probabil, cel mai cunoscut tip de vin din Romania. E consumat atat de finii cunoscatori, cat si de catre consumatori de rand. Originar din regiunea istorica a Moldovei, acest vin este recunoscut pentru aromele sale intense de flori de salcam si fructe exotice. Grasa de Cotnari este un vin alb aflat pe lista celor mai vechi soiuri autohtone de struguri. Ofera un gust complex si rafinat, cu note echilibrate de flori albe, piersici si miere.

Exista vinuri care pot fi consumate imediat dupa cumparare, insa unele soiuri trebuie puse la pastrare, o anumita perioada de timp, pentru a le dezvolta aroma si buchetul.

Iata cum trebuie pastrat vinul:

1. In primul rand este bine de stiut cat timp trebuie pastrat un vin. Majoritatea vinurilor pot fi pastrate doar cativa ani. Vinul alb obisnuit nu poate fi pastrat mai mult de 2 ani, iar cel rosu cel mult 3 ani. Informati-va cu privire la perioada de pastrare de la magazinele specializate.

In general vinul la sticla trebuie consumat imediat dupa desfacere, pentru a evita oxidarea si transformarea acestuia in otet, insa exista situatii in care acest lucru nu este posibil.

Iata cum trebuie pastrat vinul dupa desfacerea unei sticle:

1. Puneti dopul la loc si introduceti sticla de vin in frigider, pentru a impiedica oxidarea, accelerata de caldura. Astfel, veti putea pastra vinul timp de cateva zile. Este important ca dopul sa nu fie deteriorat sau rupt. Daca nu doriti sa refolositi dopul de pluta, puteti cumpara capace de plastic.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.