Cum sa utilizezi cojile de ou in gradina

Cum sa utilizezi cojile de ou in gradina

Arunci cojile de oua? Nu o mai face, mai ales daca locuiesti intr-o zona rurala, in care gradina are un rol important in viata ta. Vei fi uimit sa afli ca aceste resturi pot face adevarate minuni in ceea ce priveste ingrasarea solului si nu numai.

Utilizari ale cojilor de oua in gradina:

Ingrasamant. Calciul, siliciul, fluorul , zoncul dar si alti compusi importanti fac din caoja de ou un ingrasamant perfect pentru orice sol. Toamana tarziu, macina cojle de oua si amesteca-le in sol. Astfel, substantele nutritive vor fi asimilate de pamant, iar plantele se vor simti excelent in primavara.

Agent impotriva aciditatii solului. Cojile de oua pot reduce procentul de aciditate a solului, imbogatind humusul cu substante utile. Adauga praful de coaja de ou in groapa de compost pentru humus si, primavara, vei obtine un ingrasamant excelent.

Protector impotriva daunatorilor. Coropisnitele pot fi distruse cu ajutorul cojilor de oua! Marunteste cojile si amesteca-le cu ulei vegetal nerafinat. Repartizeaza amestecul printre paturi. Insectele vor gusta din amestec si vor muri...De asemenea, poti distruge gandacii de colorado!Presara praful obtinut din cojile de oua peste larve. In cazteva zile, acestea vor muri. Pentru a proteja paturile de melci si omizi, fa un contur protector in jurul paturilor din bucati mici de coaja si insectele pur si simplu nu vor putea trece peste el.

Mulcire. Sparge coaja de ou in bucati mai mari si amesteca-le cu strat superior de pamant. Vei obtine mulciul dorit, deoarece bucatile de coaja nu putrezesc mult timp, permit solului sa respire, mentin umiditatea si nu permit buruienilor sa creasca.

Pentru rasaduri. Praful rezultat din cojile de oua ajuta la cresterea semintelor. Seamana seminte, presara praf peste ele si acopera-le cu un strat mic de pamant. Ca alternativa, poti semana semintele in jumatati de coji de oua. Platelee vor primi substante nutritive si nu mai dai nici bani pentru pahare pentru rasaduri. Cand sadeste plantele, strange coaja in mana si planteaza rasadul. Asa obtii o sursa suplimentara de hrana.

Pentru udat. Macina coaja praf si toarna apa curata, apoi lasa la infuzat pentru cateva zile intr-o incapere bine aerisita. Foloseste solutia pentru irigarea plantelor de interior si de gradina.

Citeste si: Cum si de ce sa consumi COJI de OUA

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ouale se afla pe lista de alimente preferate ale romanilor, datorita gustului, dar si proprietatilor benefice pentru...
Ouale sunt consumate, in general, ca mic dejun. La fel de bine, insa, ele pot fi incluse...
Un ou poate avea doua galbenusuri din mai multe motive. Oul dublu, asa cum i se mai...