Iata ce minuni poate produce orezul negru in organism:
1. Mentine inima sanatoasa. Antocianinele fitochimice (antocianina este un fenol din plante responsabil cu pigmentarea alimentelor si un puternic antioxidant) din orezul neagru reduc colesterolul lipo-proteic (LDL) cu densitate scazuta, cunoscut si sub numele de colesterolul rau, care contribuie la dezvoltarea bolilor de inima.
2. Este o sursa excelenta de fibre. Orezul negru contine circa trei grame de fibre la o jumatate de portie. Acest continut bogat in fibre ajuta la reglarea tranzitului intestinal, prevenind constipatia, diareea si balonarea. Fibrele ajuta la colectarea si eliminarea toxinelor din tractul digestiv, eliminand totul, ca ultima etapa a digestiei. Fibrele ofera, de asemenea, organismului un sentiment de satietate.
3. Contine antioxidanti. Orezul negru e mai bogat in antioxidanti decat alte cereale. Astfel, diabetul, bolile de inima, bolile de ochi si chiar cancerul pot fi tinute departe de organism.
4. Lupta impotriva diabetului. Specialistii recomanda consumul de boabe intregi, pentru a evita riscul de diabet. Intregul bob de orez este locul in care toata fibra este stocata. Fibra ajuta glucoza (zaharul) din cereale sa fie absorbita de organism pe o durata mai lunga de timp, mentinand astfel niveluri consistente de zahar.
5. Previne riscul obezitatii. Bogat in fibre, orezul negru ofera senzatie de satietate, iar supralimentarea poate fi, astfel, evitata.