5 BENEFICII ale consumului de OREZ NEGRU

5 BENEFICII ale consumului de OREZ NEGRU

Orezul negru e mai putin cunoscut si rar utilizat in zilele noastre, insa beneficiile pe care le aduce sunt uimitoare. Pe vremuri, spre exemplu, nobilii chinezi consumau exclusiv acest tip de orez, interzicand oamenilor simpli consumul lui.

Iata ce minuni poate produce orezul negru in organism:

1. Mentine inima sanatoasa. Antocianinele fitochimice (antocianina este un fenol din plante responsabil cu pigmentarea alimentelor si un puternic antioxidant) din orezul neagru reduc colesterolul lipo-proteic (LDL) cu densitate scazuta, cunoscut si sub numele de colesterolul rau, care contribuie la dezvoltarea bolilor de inima.

2. Este o sursa excelenta de fibre. Orezul negru contine circa trei grame de fibre la o jumatate de portie. Acest continut bogat in fibre ajuta la reglarea tranzitului intestinal, prevenind constipatia, diareea si balonarea. Fibrele ajuta la colectarea si eliminarea toxinelor din tractul digestiv, eliminand totul, ca ultima etapa a digestiei. Fibrele ofera, de asemenea, organismului un sentiment de satietate.

3. Contine antioxidanti. Orezul negru e mai bogat in antioxidanti decat alte cereale. Astfel, diabetul, bolile de inima, bolile de ochi si chiar cancerul pot fi tinute departe de organism.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Prazul se gaseste din belsug in toate pietele, in aceasta perioada. Asa ca ar fi pacat sa...
Sutlac-ul( in turca, Sütlaç) este o budinca de orez facuta pentru prima oara in Imperiul Otoman al...
Crevetii se afla in top printre fructele de mare foarte populare in intreaga lume, deoarece sunt gustosi,...