Pui telefonul in orez cand se uda? Iata de ce nu trebuie sa o mai faci

Pui telefonul in orez cand se uda? Iata de ce nu trebuie sa o mai faci

Telefonul scapat in apa se poate strica rapid! Daca, din pacate, ai patit-o, nu folosi cunoscuta metoda tratamentul cu orez. E ineficienta si chiar distructiva! Iti explicam in cele ce urmeaza de ce, dar si cum trebuie sa usuci in mod corect un telefon mobil!

Tratamentul cu orez. De ce e nociva uscarea telefonului in orez? Orezul nu poate absorbi apa din telefon suficient de repede astfel incat sa ajute in vreun fel! De asemenea, orezul introduce noi elemente daunatoare care corodeaza si mai mult partile interne ale mobilului, cum ar fi praful si amidonul.

Cum sa usuci in mod corect telefonul mobil:

Opreste imediat alimentarea. Oprirea telefonului cat mai repede poate insemna evitarea deteriorarii circuitelor interne. Un circuit electric umed, dar oprit, are sanse mult mai mari de supravietuire decat unul on. Asadar, cu cat opresti mai repede telefonul, cu atat exista mai putine sanse de a provoca daune majore.

Sterge telefonul cu prosoape de hartie. Dupa ce ai oprit telefonul, sterge-l incet cu prosoape de hartie/prosop normal, dar care nu lasa scame. Daca il stergi la repezeaza, s-ar putea sa impingi apa in interior, prin extremitatile telefonului...

Demonteaza piesele detasabile. Este important sa scoti orice piesa de telefon care poate fi indepartata, cum ar fi tavita pentru cartela SIM sau bateria, daca folosesti un model de telefon mai vechi.

Nu introduce obiecte in portul de incarcare. Nu introduce tampoane de bumbac, bucati mici de hartie sau prosoape pentru a-ti sterge portul de incarcare. Ai grija sa nu apesi niciun buton si nici nu e bine sa scuturi telefonul, deoarece apa s-ar putea inflitra rapid in interiorul mobilului.

Lasa telefonul sa se usuce pe un prosop uscat. Dupa ce ai urmat cu succes toti acesti pasi, aseaza telefonul pe un prosop uscat si lasa-l sa se usuce la aer. Nu porniti telefonul inainte de a fi uscat. Perioada de asteptare recomandata este de 24 pana la 36 ore sau chiar mai mult.

Ce trebuie sa faci dupa ce telefonul functioneaza din nou. Chiar daca telefonul functioneaza corect la inceput, trebuie sa stii ca a suferit daune cauzate de apa, iar acest lucru poate provoca erori de performanta in timp. In plus, componentele interne pot intra intr-un proces de coroziune, care poate duce la lipsa de semnal si alte probleme. Daca observi astfel de probleme, mergi cu telefonul intr-un service. Asta daca merita reparatia! Daca nu, mai bine iti cumperi un telefon nou.

Citeste si: Folosesti telefonul cand stai pe toaleta? Iata de ce NU trebuie s-o mai faci

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Exista diferite moduri de a prelungi durata de viata a bateriei iPhone, Android sau a telefonului non-smartphone...
Conectarea la Wi-Fi de pe telefon nu e deloc dificila. Asta daca esti putin familiarizat/a cu tehnologia....
Repornirea telefonului este o miscare necesara pentru a mentine viteza telefonului. Probabil, ai auzit destui specialisti in...