Beneficiile ceaiului de ghimbir

Beneficiile ceaiului de ghimbir

Ghimbirul este un ingredient cu aroma deosebita, care detine o serie de proprietati medicinale, fiind o sursa importanta de vitamina A, C, E si B, precum si de magneziu, fosfor, potasiu, fier, calciu si zinc.  

Ghimbirul poate fi consumat in mai multe forme, insa cea mai buna optiune este ceaiul, deoarece poate fi facut usor si rapid acasa. Cantitatea zilnica de ceai de ghimbir indicata este de 3 cani si este contraindicata depasirea acesteia, deoarece ghimbirul poate avea o serie de efecte secundare.

Iata cateva beneficii ale ceaiului de ghimbir:

1. Imbunatateste circulatia sanguina, datorita compusilor numiti gingerol si zingeron, care au efect de incalzire a organismului si descreste, implicit, riscul aparitiei bolilor cardiovasculare.

2. Are efect calmant, datorita proprietatilor sale antiinflamatorii si antioxidante, ce ajuta la tratarea durerilor musculare, de la nivelul articulatiilor si a migrenelor.  

3. Reduce crampele menstruale si este un bun remediu impotriva simptomelor premenstruale, deoarece relaxeaza muschii si incalzeste intregul organism.

4. Calmeaza starile de ameteala, voma si durerile de stomac, datorita continutului de uleiuri volatile si de fenol, benefice pentru sistemul nervos, stomac si intestine.

5. Intareste imunitatea, datorita proprietatilor antioxidante, antimicrobiene, antibiotice si antiinflamatorii, ce ajuta la pevenirea problemelor de sanatate comune si a infectiilor.

6. Trateaza infectiile respiratorii, datorita proprietatilor antiinflamatorii, antivirale si antifungice, intarind totodata sistemul imunitar. Cateva cani de ceai cald de ghimbir ajuta la reducerea simptomelor racelii comune, a gripei si a alergiilor.

7. Reduce nivelul colesterolului nociv, ajutand la cresterea secretiei acizilor biliari.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Maniocul (cassava sau yuca) are multiple beneficii pentru sanatate. Se folosesc atat frunzele, cat si radacina acestei...
Carnea de pui este una dintre cele mai consumate carnuri la nivel mondial! Si in Romania este...
Mierea de leurda se poate obtine din nectar, daca, in zona stupilor, exista cultura de leurda unde...