Este atat de nutritiva, incat putina pudra de moringa echivaleaza cu sase, pana la zece legume pe zi. De fapt, moringa contine mai multa vitamina B12 decat o friptura, o concentratie mai mare de vitamina A decat ouale si mai mult calciu decat laptele.
Buna pentru populatia din tarile sarace, aceasta planta bogata in vitamina A, in vitamine din complexul B si in vitamina E mai contine magneziu, potasiu si aminoacizi.
Moringa este benefica pentru sanatate din urmatoarele motive:
- curata stomacul si regleaza tranzitul intestinal.
- este hranitoare si reda pofta de mancare.
- moringa mentine presiunea arteriala echilibrata.
- creste imunitatea si rezistenta organismului.
Pentru a beneficia de proprietatile ei impreuna cu familia, pudra din frunzele de Moringa pot fi adaugate in shake-uri, iaurturi, sucuri, sosuri sau salate.
Aceasta se consuma ca supliment alimentar sau in calitate de condiment. 1-2 lingurite zilnic in amestec cu preparatul preferat, de preferinta rece intareste organismul si il protejeaza de boli.