Vezi ce legatura exista intre bacteriile din varza acra si sanatate

Vezi ce legatura exista intre bacteriile din varza acra si sanatate

Varza acra este un aliment recomandat pentru sanatate si apreciat de romani mai ales in timpul Craciunului.

Folosita la sarmale, varza calita sau consumata ca atare alaturi de alte muraturi, varza acra contine bacterii bune, de aceea acest aliment este considerat un probiotic natural.

Acidul lactic furnizat de bacteriile din varza murata prezinte o multime de beneficii pentru sanatate, ele ajutand organismul sa absoarba mai usor substantele nutritive.

Bacteriile din varza acra au legatura directa cu sanatatea pentru ca varza fermentata are mai multi antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi.

Pentru ca le fereste de cancerul de san si este o sursa importanta de vitamina C, varza murata este alimentul de baza al femeilor din Polonia, iar in ultimii ani varza murata a fost adoptata si de populatia occidentala.

Si nu in ultimul rand, varza acra taie senzatia de greata si este un antidot impotriva mahmurelii, deoarece acidul lactic eliberat de bacteriile bune vindeca flora stomacala, intarind astfel sistemul imunitar.

Pentru a beneficia la maxim de varza murata, trebuie sa ne amintim intr-un final ca ce este mult strica. Asa ca, urmeaza si tu sfaturile expertilor, include in dieta varza acra, dar nu exagera consumand in exces muraturi.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca nu sunteti mari consumatori de varza acra sau nu detineti suficient loc pentru depozitarea muraturilor in...
Desi legumele isi schimba proprietatile gustative prin acrire sau murare, varza, gogonelele, castravetii murati si pepenele sunt...
Pentru varza acrita in butoi, se foloseste un butoi din stejar care se opareste si se zvanta....