Varza acra murata in butoi

Varza acra murata in butoi

Pentru varza acrita in butoi, se foloseste un butoi din stejar care se opareste si se zvanta. Varza se pune la murat la mijlocul toamnei.

Ingrediente:

- mai multe verze indesate si sanatoase, in functie de necesitati

- 500 sare grunjoasa

- boabe de porumb

- 2-3 fire de hrean

- 3 sau 4 gutui

- cateva crengute de marar uscat.

Mod de preparare:

1

Se alege cantitatea dorita de varza alba. De preferat se pun la butoi verze de marime potrivita sanatoase.

2

Se dau la o parte frunzele vestede sau mancate de melci, se cresteaza in forma de cruce in partea cotorului cu ajutorul unui cutit.

3

In fiecare scobitura se pune putina sare.

4

Se asaza varza randuri in butoi.

5

La 100 de verze se adauga 2 pumni de boabe de porumb, 2-3 fire de hrean, cateva gutui sanatoase si crengute de marar.

6

Se pregateste o saramura din 500 grame de sare mare de bucatarie la 10 litri de apa.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca nu sunteti mari consumatori de varza acra sau nu detineti suficient loc pentru depozitarea muraturilor in...
O reteta de iarna perfecta pentru vegetarieni este mancarea de varza cu masline. Ingrediente: - o varza...
Iarna, cand se pune varza la murat, gospodinele obisnuiesc sa prepare mai des varza acra calita. Iata...