Cum sa consumi spirulina pulbere. Bauturi si mancaruri

Cum sa consumi spirulina pulbere. Bauturi si mancaruri

Spirulina este o alga comestibila folosita ca supliment alimentar in industria medicamentelor. Este foarte bogata in minerale, proteine si vitamine, fiind o alegere excelenta in dietele vegetariene si vegane. Se foloseste, adesea, sub forma de pulbere. Are un gust greu de suportat, asa ca multe persoane aleg sa o consume in anumite bauturi si mancaruri.

Cum sa iei spirulina. Bauturi:

1. Smoothie. Amesteca spirulina pulbere intr-un smoothie pentru a masca aroma marina. Adauga o lingurita (5 grame) de spirulina pudra in smoothie-ul preferat, apoi amesteca. amesteca. Bautura va deveni de un verde intens, iar aroma marina va fi acoperita de gustul de zahar si fructe. Smoothie-urile pe baza de ananas, banane, portocale si mango sunt cele mai bune in combinatie cu spirulina, insa poti alege orice fruct.

2. Suc. Combina sucul unui fruct cu circa o lingurita de spirulina pulbere(5 grame) intr-o sticla. Bautura va prind einstantaneu o culoare verde inchis spre negru. DIn fericire, aromele fructate vor prima. Sucul de mango , sucul de portocale sau sucul de ananas sunt optiuni ideale pentru amestecul cu sspirulina. Nu adauga pulberea in storcatorul, deoarece nu o va amesteca eficient cu bautura. Toarna sucul intr-o sticla , apoi agita pana cand pudra se dizolva.

3. Ceai verde Matcha. Ceaiul Matcha este o bautura calmanta si delicioasa. Amesteca aproximativ o jumatate de lingurita (2,5 g) de spirulina intr-o ceasca de matcha sau o lingurita plina de spirulina (5 g) intr-o cana de ceai. Pudra se va dizolva rapid, iar aromele proaspete se vor amesteca ideal. Aceasta bautura va avea un gust relativ puternic de spirulina, chiar amestecat cu matcha. Daca nu iti place deloc gustul spirulinei, pune o concetratie mai mica in ceai.

4. Cocktail cu lamaie. Un cocktail acrisor precum martiniul cu lamaie acopera bine gustul neplacut ale spirulinei si chiar scoate in evidenta unele dintre aromele proaspete ale acestei alge. Adauga aproximativ o lingurita (5 g) de spirulina in bautura.  Pentru a prepara un martini cu lamaie, combina 50 ml de vodca cu 3 parti de suc de lamaie si o parte de sirop simplu. Amesteca spirulina pulbere in martini.

Cum sa iei spirulina. Retete:

1. Sos pesto. Pe masura ce combini seminte de pin, busuioc, lamaie si usturoi intr-un robot de bucatarie pentru a face sos pesto, presara aproximativ o lingura (7 g) de spirulina pudra per portie. Pesto este deja verde, asa ca este posibil sa nu observi o schimbare a culorii, deoarece spirulina este amestecata in sos. Foloseste din plin robotul de bucatarie astfel incat pudra sa se amestece bine in pesto.

2. Superaliment cu nuci, smochine si spirulina. Bilele energetice, asa cum sunt numite in comunitatea alimentara sanatatii, sunt de obicei facute cu diferite tipuri de nuci, smochine, pudra de cacao si nuca de cocos. Combina ingredienele intr-un robot de bucatarie, si presarai 2 linguri (14 g) de spirulina in amestec. Exista o varietate de moduri de a face bile energetice, cu si fara nuci, cu oua si chiar cu suc. Opteaza pentru una care ti se pare gustoasa si amesteca bila energetica bine cu spirulina pudra.

3. Hummus. Acesta este, probabil, cel mai simplu mod de a incorpora spirulina in dieta. Pur si simplu prepara hummusul, apoi amesteca aproximativ o lingurita (5 g) de spirulina in el. Hummusl va deveni de un intr-un verde intens, insa aromele mediteraneene se vor potrivi perfect cu aromele marine ale acestei alge hranitoare. Evita sa folosesti hummus aromatizat in combinatie cu spirulina. Totusi, daca preferi mai multa aroma, opteaza pentru un hummus pe baza de spanac sau anghinare, deoarece aceste arome se combina bine cu spirulina.

Citeste si: Spirulina - suplimentul alimentar de care ai nevoie

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Exista anumite mituri alimentare care, in loc sa ne protejeze, mai rau ne fac. Altfel spus, stim...
Spirulina este o alga mica albastru-verzuie, fiind un aliment organic, sanatos si usor de digerat, datorita continutului...