Cum sa mentii plamanii sanatosi. Consuma aceste ceaiuri

Cum sa mentii plamanii sanatosi. Consuma aceste ceaiuri

Plamani sanatosi si o respiratie pe masura. Cu totii ne dorim asa ceva, mai ales intr-o perioada pandemica in care problemele respiratorii sunt la ordinea zilei. Sanatatea plamanilor se intretine, respirand aer cat mai curat, renuntand la fumat(daca e cazul) si traind o viata cat mai lipsita de stres.

Plamanii se pot imbolnavi si de pe urma unei banale viroze netratate. Afectiunile de plamani sunt bronsitele, astmul, anumite infectii si chiar cancerul. Poti scapa de ele, cu ajutorul tratamentului medicamentos de profil. Ai la indemana, de asemenea, anumite ceaiuri cu rol de intarire a plamanilor. Iata care sunt acestea si cum sa le consumi:

Ceai de cimbru si urzica. Cimbrul este utilizat pentru ameliorarea tusei si pentru tratarea bolilor respiratorii, fiind expectorant si antiseptic natural. La randul sau, urzica detoxifica sangele si curata plamanii.

Ceai de cimbru si urzica. Ai nevoie de:

- o lingura de cimbru (30 g);

- o lingura de urzica uscata (30 g);

- o cana de apa (200 ml);

- o lingura de miere (30 g).

Ceai de cimbru si urzica.  Mod de preparare:

- pune apa la fiert intr-un ibricceainic de ceramica;

- adauga ciombrul si urizca, dupa ce apa a inceput sa clocoteasca;- lasa amestecul la foc mic pentru inca 20 minute;

- ia ceaiul de pe foc si lasa-l sa se linisteasca pentru 10 minute;

- adauga mierea, amesteca si bea ceaiul incet, inhaland aburii sai. Doua cani pe zi sunt suficiente

Ceai de patlagina, fenicul si balsam de lamaie. E o combinatie ideala pentru cei care s-au lasat de fumat, deoarece detoxifica plamanii si trateaza tusea. Paltlagina ajuta la eliminarea mucusului ce astupa caile respiratorii, fiind si un agent antiinflamator. Feniculul si balsamul de lamaie ajuta la eliminarea toxinelor acumulate in plamani.

Ceai de patlagina, fenicul si balsam de lamaie. Ai nevoie de:

- o lingura de balsam de lamaie;

- o lingura de patlagina;

- o lingura de fenicul;

- o cana de apa (200 ml);

- 2 linguri de miere.


Ceai de patlagina, fenicul si balsam de lamaie. Mod de preparare

- pune apa la fiert intr-un ibric;

- adauga ingredientele, dupa ce apa incepe sa fiarba;

- lasa amestecul la foc mic inca 20 minute;

- lasa ceaiul la infuzat pentru inca 10 minute;

- bea ceaiul de trei ori pe zi.

Citeste si: Alimente bune pentru plamani

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Plamanii au rolul de a transporta oxigenul din atmosfera in sange si de a elimina dioxidul de...
Plamanul este organul fara de care nu am putea sa respiram. In 24 ore, un om normal...
Plamanul nu da semne evidente de boala. Nu doare si nici nu doboara bolnavul la pat. In...