Alimente bune pentru plamani

Alimente bune pentru plamani

Plamanul este organul fara de care nu am putea sa respiram. In 24 ore, un om normal respira de aproximativ 20 000 ori. E posibil datorita plamanilor, care lucreaza fara oprire. Pentru a-i mentine sanatosi, trebuie sa ii protejam, ferindu-ne de afectiuni respiratorii si mancand sanatos.

Alimente bune pentru plamani:

Legume crucifere. Din aceasta categorie, cea mai cunoscuta este varza. Aceste legume contin antioxidanti puternici care ajuta in mod natural corpul sa elimine toxinele, inclusiv de la nivelul plamanilor. Consuma, asadar, frecvent, brocoli, conopida, varza si varza de Bruxelles.

Alimente care contin carotenoizi. Carotenoizii sunt pigmenti care dau culoarea galben-oranj fructelor si legumelor. Mai multe studii au demonstrat ca acesti compusi reduc riscul dezvoltarii cancerului de plamani. Morcovii si dovleacul contin din plin betacaroten, un antioxidant ce este transformat in vitamina A, esentiala in prevenirea astmului.

Peste oceanic. Pestii oceanici precum somonul, codul, macroul sau tonul sunt bogati in acizi grasi omega 3 , esentiali pentru sanatatea generala a organismului. Acesti acizi actioneaa benefic la nivelul intregului organism, avand efect de calmare si in cazul persoanelor care sufera de astm.

Alimente bogate in acid folic. Acidul folic este necesar in lupta contra procesului degenerativ pulmonar si in preventia tumorilor. Legumele verzi, spanacul, sparanghelul, fasolea verde si sfecla rosie sunt alimente pline de acid folic.

Usturoiul. E cunosctu faptul ca usturoiul actioneaza antinflamator. Asadar, foloseste-l cu incredere si in cazul infectiilot respiratorii. Mai mult, alicina din usturoi distruge radicalii liberi si contribuie la ameliorarea simptomelor provocate de astm.

Merele contin flavonoizi si vitamine care ajuta la mentinerea functiei respiratorii in stare buna si prevenirea dezvoltarii afectiunilor pulmonare.

Ghimbirul e un protector impotriva efectelor pe care poluarea le poate declansa asupra plamanilor.

Citeste si: Cum sa-ti mentii plamanii puternici si sanatosi

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Poluarea si fumatul sunt principalele cauze ale afectiunilor pulmonare. Aproximativ 65 milioane de persoane din intreaga lume...
Plamani sanatosi si o respiratie pe masura. Cu totii ne dorim asa ceva, mai ales intr-o perioada...
Plamanul nu da semne evidente de boala. Nu doare si nici nu doboara bolnavul la pat. In...