Cum se manifesta deficienta de vitamine. 5 semne clare

Cum se manifesta deficienta de vitamine. 5 semne clare

Deficienta de vitamina este mult mai prezenta la inceput de primavara. Fara necesarul de vitamine, ne simtim slabi, apatici si devenim o tinta usoara pentru virusuri.

O sa te uimeasca, dar poti sa-ti dai seama daca suferi de o deficienta de vitamine...privind in oglinda. Iti spunem exact despre ce este vorba.

1. Piele excesiv de palida. Putini oameni se pot lauda cu bronzul de pe fata la sfarsit de iarna. Totusi, daca pielea ta e prea palida, in comparatie cu aspectul ei normal, e semn ca vitamina B12 lipseste din organism. Aceasta deficienta poate instala depresia si oboseala cronica. Pentru a restabili nivelul corect al acestei vitamine, mananca mai multa carne si fructe de mare.

2. Par uscat. Par fragil, uscat si plin de matreata? Ar putea fi efecte ale lipsei de biotina, cunoscuta si sub numele de vitamina B7 sau vitamina H. Acest dezechilibru din organism este, asedea, rezultatul folosirii antibioticelor. Pentru a creste nivelul B7, consuma carne, peste, legume, fructe si ciuperci. Si nu uita: o dieta nu este potrivita cand suferi de aceasta deficienta!

3. Ochi umflati. Daca ai observat ca umflaturile din jurul ochilor sunt localizate si la nivelul membrelor, corpul tau ar putea fi lipsit de iod. Cea mai comuna sursa de iod este sarea iodata. Acest element chimic este continut, de asemenea, in fructele de mare (homari, creveti, alge marine), in produsele lactate si chiar in paine.

4. Buzele palide, fara culore sunt semn ca in organismul tau nu exista suficient fier. Alte simptome ale deficientei de fier sunt presiunea arteriala scazuta si racelile frecvente. Nu e dificil sa rezolvi acest neajuns din organism. Mananca mai multa carne rosie si renunta la consumul de alimente cu un continut ridicat de calciu(pentru o perioada).

5. Sangerarea gingiilor poate indica o lipsa de vitamina C. Iar cand aceasta deficienta se instaleaza in corpul tau poate duce la imunitate scazuta, dureri musculare si probleme cu dintii. Rezolva problema rapid, consumand citrice si ardei rosu. Ambele contin Vitamina C din belsug.

Sfat: Toate semnele de mai sus reprezinta simptome indirecte ale deficientei de vitamine. Pentru un diagnostic exact, mergi la medicul de familie!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vrei sa iti intaresti imunitatea in mod natural? Doresti sa arati mereu tanar/a? Daca da, atunci acest...
Consumul de fructe si legume nu iti asigura o viata sanatoasa, daca nu stii cum sa profiti...
Magneziul ofera multe beneficii pentru sanatate, atat din punct de vedere fizic cat si mental. Cel mai...