Mierea de rapita. Beneficii:
- trateaza bolile de stomac si intestinale;
- lupta cu infectia produsa de helicobacter pylori, cu enterococ sau streptococ, avand proprietati antibacteriene si antiinflamatoare;
- amelioreaza problemele respiratorii, hepatice, renale si cardiace!
- lupta cu gripa si raceala;
- amelioreaza durerea de oase si de articulatii, mai ales in cazul persoanelor in varsta;
- previne osteoporoza. Ingredientele pentru tratarea acestei boli sunt: 15 oua, 15 lamai, un kg de miere de rapita, un kg de nuca macinata si 200 ml de tuica naturala. Piseaza cojile de oua pana obtii un praf. Stoarce lamaile si strecoara sucul apoi amesteca cu coaja de ou. Lasa compozitia sa stea 14 zile, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn. Strecoara compozitia, adaugand mierea, nuca macinata si tuica. Amestecul obtinut se da la frigider si se consuma a doua zi. Recoamnda cate lingurite pe zi, una dupa fiecare masa;
- ajuta la regenerarea muschilor.
Mierea de rapita. Administrare. Mierea de rapita poate fi consumata in stare naturala sau integrata in diferite mancaruri sau bauturi. Ea poate fi, de asemenea, folosita pentru uz extern, vindecand ranile si arsurile usoare.
Citeste si: Cum sa folosesti uleiul de rapita. Beneficii nebanuite