Cum te ajuta ALCOOLUL sa...TRAIESTI mai mult

Cum te ajuta ALCOOLUL sa...TRAIESTI mai mult

Alcoolul iti poate crea mari probleme, daca devii dependent. Riscul unor boli precum ciroza, cancerul pancreatic sau cel de colon creste cu fiecare abuz. Pe de alta parte, oamenii de stiinta au descoperit ca persoanele care nu consuma deloc bauturi alcoolice prezinta un risc mai mare de a muri prematur!

Potrivit unui studiu realizat de un grup de oameni de stiinta din SUA, indivizii care consuma alcool in mod regulat prezinta un risc mai mic de deces prematur in comparatie cu persoanele care nu au baut alcool niciodata.

Conform datelor studiului, realizat pe oameni cu varste cuprinse intre 55 si 65 ani(timp de 20 ani), ratele de mortalitate au fost cele mai ridicate in randul persoanelor care nu au baut alcool niciodata, mai mici pentru bautorii inraiti si cele mai scazute pentru voluntarii care consumau bauturi alcoolice cu moderatie (1-3 pahare/zi).

La experiment au participat 1824 persoane. 41% dintre bautorii moderati au murit prematur. In schimb, voluntarii care nu consumau deloc alcool au atins un prcent de 69%! Surprinzator si alcoolici au stat mai bine decat cei care nu consumau deloc licorea lui Bahus.(60% rata de mortalitate).

O explicatie a specialistilor ar fi ca alcoolul, consumat in mod echilibrat, relaxeaza, reduce stresul si chiar imbunatatesTe comunicarea sociala, considerata esentiala pentru mentinerea sanatatii fizice si mintale. In plus, persoanele care nu beau alcool prezinta semne mai pronuntate de depresie decat consumatorii de alcool.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Unele persoane vomita atunci cand exagereaza cu consumul de alcool. E o reactie fireasca a organismului. Un...
Accidentele rutiere sunt cauzate, de foarte multe ori, de conducerea autovehiculelor in stare de ebrietate. Desi soferii...
Bauturile alcoolice consumate in exces nu fac bine nimanui! Cu toate astea, sunt anumite situatii cand orice...