Beneficiile consumului de lapte de capra:
Asigura buna functionare a inimii. Magneziul din laptele de capra asigura pastrarea unui ritm cardiac regulat, impiedicand, in acelasi timp, cresterea colesterolului rau si formarea cheagurilor de sange. De asemenea, laptele de capra are in compozitie acizi grasi, responsabili cu tratamentul bolilor coronariene, dar si cu scaderea nivelului de colesterol.
Tratament pentru inflamatii. Laptele de capra are proprietati antiinflamatorii, datorita oligozaharidelor din compozitie. Acestea trateaza , in special, afectiunile inflamatorii intestinale.
Pansament pentru oase. Calciul se afla din belsug in laptele de capra, ceea ce inseamna automat intrirea sistemului osos. De asemenea, acest lapte contine din plin vitamina D, un alt nutrient care stimuleaza absorbtia calciului; un plus pentru sanatatea oaselor. Laptele de capra maie folosit pentru a preveni osteoporoza la pacientii cu poliartrita reumatoida. In plus, previne demineralizarea osului.
Usureaza digestia. Globulele de grasime din laptele de capra sunt mai mici, iar asta transforma laptele de capra intr-un aliment mai usor de digerat. La atingerea stomacului, proteina din laptele de capra formeaza un cheag mai moale decat laptele de vaca, fenomen care scade posibilitatea unei iritatii.
Aliment pentru cei care sufera de intoleranta la lactoza. Avand un nivel mai scazut de lactoza, laptele e capra poate fi consumat si de cei cu intoleranta la asa ceva.
Ajuta la buna functionare a creierului. Laptele de capra contine lipide, responsabile cu reducerea nivelului de anxietate. In plus, are in compozitie acid linoleic conjugat, ce influenteaza dezvoltarea creierului.
Aliment excelent pentru gravide. Laptele de capra este rcomandat in timpul sarcinii. Bea, insa, doar varianta pasteurizata!
Citeste si: Cum sa recunosti tipurile de branza