De ce te ingrasi la locul de munca si cum poti sa eviti aceasta situatie

De ce te ingrasi la locul de munca si cum poti sa eviti aceasta situatie

Multi oameni cu job de birou se confrunta, inevitabil, cu problema cresterii in greutate. Statul in sezut pe termen lung poate avea efecte fiziologice negative. De aceea trebuie sa acorzi atentie pauzei de masa si nu numai.

De ce te ingrasi la locul de munca si cum poti sa eviti aceasta situatie:

Mananci din complezenta, chiar si cand esti satul/a. E ziua de nastere a unui coleg sau a unei colege? Sigur aduce macar cateva prajituri la birou! Tentatia de a gusta e mare, chiar si doar pentru a-ti arata respectul pentru sarbatorit/a. S-ar putea, astfel, sa nici nu observi cum acele felii mici de pe farfurie se transforma in centimetri in plus pe talie.

Ce trebuie sa faci: cand isi face aparitia mancarea delicioasa, oamenii vor manca mai des. Poti sa refuzi cu eleganta gustarea sau sa pui prajiturile tentante intr-un vas si sa le consumi la ore sanatoase.

Nu mananci cu atentie. Planifica o rutina alimentara pentru toata ziua, inca de dimineata. Un pranz sanatos in cafenea face parte din planul tau. Cand vine pranzul, iti dai seama ca foamea te chinui. Ziua a fost lunga si grea si nu poti spune nu ideii de a comanda pizza. Iti promiti ca maine te vei tine de rutina alimentatiei sanatoase. Suna cunoscut?

Ce trebuie sa faci: fa o lista cu tot ceea ce mananci timp de o saptamana. Aceasta metoda te ajuta sa urmaresti momentele in care iti intrerupi planul alimentar. Astfel, vei putea indrepta greselile. De asemenea, poti aduce gustari sanatoase la srviciu, pentru a evita supraalimentatia.

Iluminatul si temperatura camerei influenteaza apetitul. E demonstrat stiintific ca incaperile slab iluminate stimuleaza apetitul. Mai putina lumina? Mai multa mancare consumata! Lumina din plin? Apetit mai scazut. Aceeasi regula se aplica si temperaturii camerei.

Ce trebuie sa faci:. Iesi la o gura de aer proaspat si o plimbare rapida, intr-o zi insorita. Face minuni pentru corp si spirit. In cazul in care ti-e frig in birou, ia la tine puloverul preferat. De asemenea, poti cere corpuri de iluminat mai puternice, daca esti nemultumit/a de nivelul de luminozitate.

Lucrul peste program. Munca in exces are impact asupra greutatii unei persoane. Lipsa timpului liber inseamna si o viata sedentara, fara miscare. De asemenea, lipsa somnului dezechilibreaza hormonii care iti regleaza pofta de mancare, iar apetitul creste!

Ce trebuie sa faci: Misca-te din cand in cand! Daca stai la birou, ridica-te si plimba-te in jur din ora in ora. Daca nu ai timp de exercitii fizice, incearca sa folosesti scarile cat mai des si sa faci plimbari lungi in detrimentul celor cu masina personala/mijloace de transport in comun.

Stresul si termenele te pun sub presiune. Un nivel constant de stres la job poate declansa cresterea in greutate. Nivelurile ridicate de stres cresc nivelul de cortizol, declansand pofta de zahar si grasimi.

Ce trebuie sa faci: Activitatea fizica si un somn odihnitor ajuta. In pus, trebuie sa tii minte ca mancarea nu este un aliat care sa-ti rezolve problemele. Exista multe modalitati de a reduce nivelul de stres. De exemplu, incearca zilnis exercitii de respiratie si de relaxare.

Citeste si: Cum sa reduci stresul la birou

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Guma de mestecat e folosita de oameni inca din urma cu 5000 ani! Astazi, ne ajuta la...
Ingrasarea este asociata, in general, alimentatiei nesanatoase. Din nefericire, nu e singura cauza a acumularii kilogramelor. Despre...
Slabeste si mentine-te! Este expresia pe care o auzim frecvent in multi media. O gramada de diete...