Cum sa reduci stresul la birou

Cum sa reduci stresul la birou

Stresul reprezinta o problema  extrem  de prezenta in societatea secolului al XXI-lea. Omul modern traieste cel mai mare nivel de stres la locul de munca. Statisticile si studiile arata ca presiunile legate de munca, cum ar fi termenii, politica de birou si posibilitatea de a fi concediat, sunt unele dintre cele mai frecvente cauze ale stresului.

Stresul provocat la serviciu reprezinta o realitate nedorita. Cum nu il poti evita , e necesar sa inveti cum sa il reduci. Iata cateva sfaturi:

1. Organizeaza-ti programul de lucru. Este foarte important sa fii eficient la birou. Noteaza intr-o agenda activitatile pe care trebuie sa le desfasori in ziua respectiva, alaturi de timpii necesari fiecarui demers in parte. Poate parea banal, dar te va ajuta sa vezi negru pe alb ce ai de facut. In plus, vei afla cand si cum iti vei putea lua o pauza de lucru.

2.  Refuza activitatile care nu iti revin prin fisa postului! Poate fi foarte tentant sa vrei sa-i multumesti pe toti de la birou, in speranta ca vei fi apreciat. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa faci treaba altora. Nu actiona astfel, chiar daca esti convins ca poti duce orice sarcina la bun sfarsit. Vei parea un tip slab, iar ceilalti vor profita de tine. Nu deveni omul bun la toate! Invata sa spui NU!

3. Curata si decoreaza biroul. O modalitate usoara de a reduce stresul de la  birou ar fi decorarea acestuia  cu lucruri care sa contracareze starile negative. Fotografiile cu locuri care va plac, cu familia sau cu peisajele preferate sunt cateva dintre obiectele care te pot relaxa intr-o zi grea. De asemenea, lumanarile parfumate te pot ajuta sa reduci nivelul de stres. Daca genul de activitate permite, poti asculta muzica favorita.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Emotiile sunt parte din conditia umana. Fara ele, cu greu ne putem imagina individul. Daca am face,...
Activitatile de ingrijire a propriei persoane va pot ajuta sa reduceti stresul si sa va imbunatati starea...
In mod normal, pierdem intre 50-100 de fire de par pe zi, insa daca depasim aceasta limita,...